fest fdr 2017 timisoara

O nouă ediție a Festivalului European al Spectacolului – Festival al Dramaturgiei Românești, FEST-FDR 2017, va începe duminică, 14 mai 2017, la Timișoara. Organizat de Teatrul Național din orașul de pe Bega și susținut de Primăria Timișoara și Consiliul Local Timișoara, FEST-FDR este unicul festival din România care se concentrează în egală măsură pe spectacolul de teatru pe text românesc și pe relevarea identității acestuia în fluxul dramaturgiei europene, evidențiind, totodată, teatralitatea tuturor formelor de artă a spectacolului.

Gândit ca un pol important al dramaturgiei româneşti şi ca punct de convergenţă al artelor spectacolului, FEST-FDR a devenit în ultimii ani unul dintre cele mai importante evenimente culturale ale României.

aplaiuze

Nu în ultimul rând, FEST-FDR își consolidează dimensiunea culturală, civică și socială care l-a impus în context european, fapt demonstrat de obținerea label-ului european EFFE (Europe for Festivals – Festivals for Europe).

Ediția 2017 a FEST-FDR este plasată în contextul unui concept extrem de prezent în societatea contemporană: Identitate.

La fel ca în anii precedenți, secțiunea dedicată spectacolului de teatru pe text românesc – FDR – panoramează anul teatral anterior în viziunea teatrologului Oana Borș, selecționerul festivalului, în timp ce secțiunea FEST este dedicată artelor spectacolului și spectacolelor în aer liber. Programul de spectacole va fi completat cu întâlniri, dezbateri, lansări de carte și alte evenimente.

Programul FEST_FDR 2017

Biletele se găsesc la Agențiile Teatrului Național: Agenția ”Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția ”Sala 2”, în Parcul Civic. Orar: zilnic, orele 11–19. Locurile pot fi achiziționate și online, pe www.tntimisoara.com.

Comunicat al Teatrului Național ”Mihai Eminescu” din Timișoara

logo revista teatrala radioVezi: Arhiva FEST-FDR

Arhiva Teatrul Național din Timișoara

Arhiva rubricii Festivaluri

costintuchilaFESTIVALURIBega,Europe for Festivals – Festivals for Europe,FEST-FDR 2017,Festivalul European al Spectacolului – Festival al Dramaturgiei Românești,festivaluri teatru romania,identitate,oana borș,teatru pe text românesc,teatrul national din timisoara
O nouă ediție a Festivalului European al Spectacolului – Festival al Dramaturgiei Românești, FEST-FDR 2017, va începe duminică, 14 mai 2017, la Timișoara. Organizat de Teatrul Național din orașul de pe Bega și susținut de Primăria Timișoara și Consiliul Local Timișoara, FEST-FDR este unicul festival din România care se...