eteatru.-ro-teatru-antic

Un număr record de montări radiofonice de excepție vor putea fi ascultate, în premieră,  joi, 1 iunie 2017, pe site-ul  www.eteatru.ro, în pagina Colecții.

Accesând singurul portal de teatru radiofonic din România, veţi putea dărui celor dragi  bucuria (re) descoperirii unora dintre cele mai frumoase basme româneşti,  în interpretarea  dăruitei  trupe de actori a  Teatrului ”Ion Creangă” din Bucureşti, profesionişti ai artei spectacolului pentru copii, sub bagheta regizorilor Teatrului Naţional Radiofonic: Ilinca Stihi, Cezarina Udrescu, Mihai Lungeanu, Gavriil Pinte, Mihnea Chelaru.

Aşadar, vă invităm la o incredibilă aventură pe tărâmul fascinant al mitologiei româneşti, în spectacole de colecţie, inspirate din pagini de basm trecute prin sensibilitatea şi condeiul marilor noştri scriitori: Petre Ispirescu, Ioan Slavici, Mihai Eminescu, Barbu Ştefănescu Delavrancea şi Nicolae Filimon.

Praslea-cel-voinic-si-merele-de-aur-de-Petre-Ispirescu

Lansarea acestei minunate colecţii va deschide seria evenimentelor pe care Teatrul Naţional Radiofonic le dedică, şi în acest an, sărbătoririi  Zilei Internaţionale a Copilului.

Spectacolele care vor putea fi ascultate pe site-ul eteatru sunt:

Aleodor Împărat de Petre Ispirescu

Broasca țestoasă cea fermecată de Petre Ispirescu

Cele douăsprezece fete de împărat și palatul cel fermecat de Petre Ispirescu

Doi feți cu stea în frunte, adaptare radiofonică după Doi feți cu stea în frunte de Ioan Slavici și Înșir-te mărgăritari de Petre Ispirescu

Făt-Frumos din lacrimă de Mihai Eminescu

Florița din codru de Ioan Slavici

Lupul cel năzdrăvan și Făt-Frumos de Petre Ispirescu

Neghiniţă de Barbu Ştefănescu Delavrancea

Omul de piatră de Nicolae Filimon

Pasărea măiastră de Petre Ispirescu

Prâslea cel voinic și merele de aur de Petre Ispirescu

Spaima zmeilor de Ioan Slavici

Zâna munţilor de Petre Ispirescu

Zâna zânelor de Petre Ispirescu

Zâna zorilor de Ioan Slavici.

logo-eteatru-ro-fond-albastruCu o nouă structură și într-o nouă prezentare grafică, site-ul eteatru.ro, realizat de Redacția Teatru a Societății Române de Radiodifuziune, vă oferă non-stop, 24 de ore din 24, spectacole de teatru radiofonic, fiecare dintre zilele săptămânii având un program cu profil distinct, de la spectacole din dramaturgia universală și românească, din Fonoteca de Aur, la creația contemporană, cicluri tematice, seria ”Biografii, memorii”, teatru-document, spectacole de teatru pentru copii, spectacole de divertisment  care au fost difuzate sub genericele ”Unda veselă”, ”Ora veselă”, ”Mari actori de comedie”. Spectacolele programate în intervalul orar 0.00–12.00 se repetă în aceeași zi de la ora 12.00 la ora 24.00.

Eteatru.ro este un site unicat în media online din România și poate fi accesat și de pe telefonul mobil sau tabletă.

Ascultă: eteatru.ro

logo revista teatrala radioVezi: Arhiva eteatru

Arhiva Teatrul Național Radiofonic

costintuchilaTEATRUL NAȚIONAL RADIOFONICpetre ispirescu,teatrul national radiofonic,Teatrul ”Ion Creangă” din București,Ziua Internaţională a Copilului
Un număr record de montări radiofonice de excepție vor putea fi ascultate, în premieră,  joi, 1 iunie 2017, pe site-ul  www.eteatru.ro, în pagina Colecții. Accesând singurul portal de teatru radiofonic din România, veţi putea dărui celor dragi  bucuria (re) descoperirii unora dintre cele mai frumoase basme româneşti,  în interpretarea  dăruitei ...