spectacole la teatrul maria filotti braila

Teatrul „Maria Filotti” din Brăila programează în acest week-end două dintre titlurile sale importante, fiecare dintre ele cu o semnificaţie, istorie şi încărcătură emoţională aparte. Sâmbătă, 7 februarie 2015, de la ora 18.oo, la Casa Tineretului va fi sigur un moment emoţionant, pentru că el reprezintă despărţirea de un titlu, de un spectacol şi de o lungă poveste de prietenie între actori şi public. La distanţă de 8 ani faţă de data premierei (25 mai 2007), Mai cântă o dată, Sam! de Woody Allen, în regia lui Bogdan Drăgulescu, a repurtat numeroase „victorii”, bucurând mii de spectatori brăileni şi nu numai.

mai canta o data sam ultimul spectacol teatrul maria filotti braila

O distribuţie electrizantă, un joc plin de dăruire şi profesionalism, un text ce excelează în comicul de situaţie, de limbaj şi de caracter, într-un cuvânt o întâlnire fericită cu comedia rafinată şi sarcastică.

Actorii Valentin Terente, Cătălina Nedelea, Marcel Turcoianu, Mihaela Trofimov, Liliana Ghiţă, Emilia Mocanu şi Flori Popa, tehnicienii de la acest spectacol, echipa de realizatori, Bogdan Drăgulescu, regizor, Daniela Drăgulescu, scenograf şi conducerea teatrului, cu toţii vă mulţumesc pentru caldul ataşament în cele peste 100 de reprezentaţii ale acestui titlu.

mai-canta-o-data-sam-06

„Într-un decor rafinat, impregnat parcă de personalitatea lui Allen, spectacolul se derulează fluent, ca o prelungire a filmelor ce-l obsedează pe protagonist. Allen are «o magazie de simptome nevrotice» şi toate sunt în legătură cu relaţia lui cu femeile. De aici şi comicul de situaţie, situaţiile fiind destul de ciudate. Fiind critic de film, Allen îşi extrage curajul şi comportamentul faţă de femei din filme, avându-l ca model pe Humphrey Bogart. Ingenioasă această apariţie a lui Humphrey în secvenţe filmate (în mărime naturală) sau reale. Tot spectacolul poartă acel aer rarisim din Casablanca, datorită muzicii cântată la pian de Sam, dar şi a umorului fin, plin de candoare. Un spectacol despre dragoste, despre căsnicia care «poate fi o afacere singuratică», despre film, nu putea să sfârşească decât în maniera finalurilor filmice, spectaculos şi cu happy-end.” – Ruxandra Anton, Comedie şi suspans – Festivalul Naţional de Comedie, Galaţi, 2008, Liternet.ro, decembrie 2008.

Participari la festivaluri: 2008 – Festivalul de Comedie Galați; 2008 – Festivalul Teatrelor Dunărene Giurgiu.

mai-canta-o-data-sam-woody allen teatrul maria filotti

Mai cântă o dată, Sam!

Să fim alături la o nostalgică despărţire, se închide un ciclu, dar la Teatrul „Maria Filotti” premierele „stau la coadă”.

Duminică, 8 februarie 2015, de la ora 18.00, la Casa Tineretului, o reluare specială după mai bine de trei luni de absenţă „motivată” de pe afişul de spectacole.

Ne referim la Leonce şi Lena de Georg Büchner, în regia lui Vlad Cristache şi scenografia lui Vladimir Turturica, spectacol ce a împlinit un an acum câteva zile. În această perioadă ne-a reprezentat cu cinste, atât la festivaluri de prestigiu, precum Festivalul „Atelier de Teatru” de la Sf. Gheorghe dar şi în fructuoase deplasări, la Teatrul „Odeon” din Bucureşti, la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploieşti. A beneficiat de cronici extrem de favorabile şi în general se adresează, într-un fel aparte, publicului tânăr, prin nonşalanţa, modernitatea şi răstălmăcirea plină de talent a unei poveşti de la o mie opt sute douăzeci şi… ceva, dar şi publicului matur, prin densitatea adevărurilor cu alonjă filosofică şi literară deosebită.

leonce si lena

Actorii Ionuț Vișan, Corina Borș, Constantin Cojocaru, Valentin Terente, Narcisa Novac, Marcel Turcoianu, Costică Brulacu, Dan Moldoveanu și Adrian Ștefan, împreună cu tehnicienii şi conducerea teatrului vă aşteaptă să ne bucurăm împreună în această desfăşurare de imaginaţie, de poezie, umor sănătos şi atmosferă de poveste… modernă.

Data premierei: 1 februarie 2014.

leonce si lena marina roman

„O explozie de fantezie! O lectură care să rezoneze şi cu spectatorii foarte tineri care au nu numai memoria filmelor pentru copii şi a desenelor animate clasice, ci sunt dedaţi internetului şi merg des prin sălile de cinema din mall. Un spectacol poveste, despre curajul de gândi la cai verzi pe pereţi, despre libertatea de a te împrieteni cu cine vrei, de a iubi pe cine vrei – şi cu cât mai multă adrenalină –, despre puterea de a inventa. Şi despre dreptul de a aduce în scenă semnificantele lumii de acum două secole, de acum doi ani, două zile sau de doar două clipe. Spre a crea semnificaţii noi, în acord şi cu sufletul teenagerilor pe care cel mai bine ne vine la îndemână să-i acuzăm că nu citesc şi că nu sunt sensibili la artă. Leonce şi Lena montat de Vlad Cristache – e necesar, la un moment dat, să analizăm cât de tare Ţine Comedia la Tineri (sic!) – la Teatrul «Maria Filotti» din Brăila este un spectacol pentru cei care au schimbat paradigma. Mai ales pentru ei! Aşa cum şi nonconformistul Georg Büchner a schimbat, deşi n-a trăit nici 24 de ani, felul de a scrie teatru. Leonce – e prinţ şi are tron, un superfotoliu numai bun de spânzurat în pom (n-ar fi primul prinţ care preferă iubirea tronului) – înoată (nu leneş) într-o mare de bureţei roz, care pot juca, după cum replica o cere, şi rol de nisip, şi de iarbă, şi de trandafiri… Ionuţ Vişan reuşeşte exemplar să-şi aereze personajul. Să-l facă romantic, dar şi înţelept. Să-l crească nebun şi să-l strunească responsabil. E prea tânăr să se însoare – o nuntă aranjată, cu prinţesa Lena pe care nici măcar n-o cunoaşte – aşa că încearcă să rezolve mari probleme existenţiale, cum ar fi, să zicem, să-ţi priveşti creştetul capului… Şi până să găsescă o soluţie convenabilă, iaca!, apare Valerio, gata să intre în belea, de nu l-ar scoate însuşi prinţul. Cum? Cum să ascundă ei ditamai butoiul cu vin pe care doar ce l-a furat Valerio? Depinde cine îl caută… În spectacolul lui Vlad Cristache, excelent susţinut scenografic de Vladimir Turturică, îl caută doi poliţişti-miliţieni-sau cum vreţi să le ziceţi, dotaţi cu un IQ de poveste, dar şi cu un vehicul motorizat ce fârnâie şi tuşeşte şi umple scena & sala de fum. Tentaţia hiperrealistă a decorului, semnat de Vladimir Turturică, alunecă spre ramura cu altoi olandez a megarealismului asumat de Tjalf Sparnaay atunci când Men in Black îi aduc lui Leonce telefonul sau atunci când bravul Valerio roade osul pe care ne imaginăm cât de gustoasă a fost carnea friptă. La ce lecţie de prezenţă în poveste am avut şansa să asist! Constantin Cojocaru, pitoresc Valerio, a coborât în sală şi s-a aşezat tacticos între spectatori (cel din stânga eram eu), mâncând şi bând vin, focalizând el privirile, în timp ce acţiunea de pe scenă trecea în plan secund.” Marina Roman, Leonce și Lena pentru fiul meu sau ce înseamnă să fii tânăr, Yorick.ro, 27 mai 2014.

leonce si lena la teatrul maria filotti din braila

spectacol leonce si lena braila

leonce si lena teatrul maria filotti braila

Leonce și Lena

Videoclip Mai cântă o dată, Sam!

Videoclip Leonce și Lena

logo revista teatrala radioAlte știri despre Teatrul „Maria Filotti” din Brăila

costintuchilaȘTIRIgeorg buchner,leonce și lena teatrul din braila,mai canta o data sam,marina roman,teatrul maria filotti braila,vlad cristache,woody allen
Teatrul „Maria Filotti” din Brăila programează în acest week-end două dintre titlurile sale importante, fiecare dintre ele cu o semnificaţie, istorie şi încărcătură emoţională aparte. Sâmbătă, 7 februarie 2015, de la ora 18.oo, la Casa Tineretului va fi sigur un moment emoţionant, pentru că el reprezintă despărţirea de un...