premiera teatrul de comedie bucuresti

Miercuri, 14 martie 2018, ora 19.30, la Sala Studio, Teatrul de Comedie din București prezintă premiera oficială a spectacolului ”20 de minute cu îngerul” de Aleksandr Vampilov, în regia lui Felix Alexa, care semnează și adaptarea scenică, ilustrația muzicală și lighting design-ul. Traducerea îi aparține Mașei Dinescu, iar scenografia este concepută de Andrada Chiriac. Din distribuție fac parte actorii Dan Tudor, Alexandru Conovaru, Gabriel Răuță, Mihaela Teleoacă, Bogdan Cotleț, Anghel Damian, Irina Ștefan.

Textul lui Vampilov și spectacolul montat de Felix Alexa urmăresc – cu un umor care, câteodată, devine amar – reacția pe care o poate stârni astăzi în noi un gest altruist. ”Cât o fi costând dezinteresarea în ziua de azi?”, se întreabă un personaj, arătând astfel că, într-o lume a abrutizării sentimentelor, suspiciunea a devenit atitudinea firească față de generozitatea celuilalt, că nu mai putem privi senin în sufletul semenilor, ajungând uneori să lovim mâna întinsă în ajutor.

20 de minute cu ingerul Fotografie din spectacol de Mihaela Marin

Fotografie din spectacol de Mihaela Marin

”Într-o lume în care interesul propriu a ajuns la rang de profesiune de credință, un gest simplu, adevărat, acela de a-ți ajuta semenii, devine suspect și absurd, de neînțeles. Piesa lui Vampilov, 20 de minute cu îngerul, reprezintă pentru mine o parabolă despre lumea dezumanizată în care trăim, o comedie cinică despre cum ne-am sălbăticit sufletele, fără să ne dăm seama. Și tocmai acest amestec fascinant de umanitate dezlănțuită, aflată în criză, și o puritate umană ce nu poate părea astăzi normală, ci doar «îngerească», creează imaginea reală a lumii în care trăim, plină de confuzie și contraste. Dar oare «îngerul» aflat în fiecare dintre noi poate fi, totuși, salvat?”Felix Alexa.

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Teatrul de Comedie.

Comunicat al Teatrului de Comedie din București

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva Teatrul de Comedie din București

Arhiva rubricii Premieră

costintuchilaPREMIERĂAleksandr Vampilov,alexandru conovaru,Anghel Damian,Bogdan Cotleţ,dan tudor,felix alexa,gabriel răuță,Irina Ștefan,mihaela teleoacă,premiera rtr,teatrul de comedie din bucurești
Miercuri, 14 martie 2018, ora 19.30, la Sala Studio, Teatrul de Comedie din București prezintă premiera oficială a spectacolului ”20 de minute cu îngerul” de Aleksandr Vampilov, în regia lui Felix Alexa, care semnează și adaptarea scenică, ilustrația muzicală și lighting design-ul. Traducerea îi aparține Mașei Dinescu, iar scenografia...