premiera 4 metri patrati teatrul mignon

sigla teatrul mignonTeatrul Mignon din București prezintă luni, 27 aprilie 2015, la ora 19.30, premiera spectacolului 4m2 (4 metri pătrați), text și regie: Catinca Drăgănescu și Ioana Petre. În distribuție: Mirela Gorea, Ana Ioana Macaria, Profira Serafim, Ana Covalciuc, Silvana Negruțiu, Alexandru Fifea. Costume: Doina Pop. Mișcare scenică: Mihaela Culda. Video: Ana Constantinescu.

patrumetripatrati1

4m2 este o comedie gri, povestea unei comunități de cartier care luptă pentru salvarea de la retrocedare a ultimilor patru metri pătrați de spațiu verde din tot cartierul. Puse față-n față cu mecanismul birocratic, personajele își dau seama că au devenit simple marionete ale sistemului aflate într-un labirint absurd al hățișului instituțional românesc. 

patrumetripatrati4

Proiectul a fost dezvoltat în parteneriat cu CeRe (Centrul de Resurse pentru participare publică) și rezultat în urma documentării experiențelor grupurilor de inițiativă civică din cartiere. Își propune să aducă în atenția publicului nevoia reclădirii conștiinței civice în rândul cetățenilor. CeRe este o organizaţie neguvernamentală a cărei misiune este de a acţiona pentru ca deciziile publice să răspundă nevoilor şi dorinţelor actorilor sociali și a fost înfiinţată în anul 2006 cu numeroase proiecte aflate acum în derulare. 

Platforma de Teatru Social Mignon este un proiect care își propune să documenteze și să dezbată prin intermediul unor spectacole de teatru, teme provenite din investigarea experiențelor socio-politice ale diverselor comunități simptomatice pentru societatea contemporană. 

Teatrul Mignon se află pe Str. Hristo Botev nr. 1 (lângă Piața Rosetti).

logo revista teatrala radio

Arhiva rubricii Premieră

costintuchilaPREMIERĂ4 metri patrati,ana ioana macaria,centru de resurse,comedie gri,mirela gorea,teatrul mignon
Teatrul Mignon din București prezintă luni, 27 aprilie 2015, la ora 19.30, premiera spectacolului 4m2 (4 metri pătrați), text și regie: Catinca Drăgănescu și Ioana Petre. În distribuție: Mirela Gorea, Ana Ioana Macaria, Profira Serafim, Ana Covalciuc, Silvana Negruțiu, Alexandru Fifea. Costume: Doina Pop. Mișcare scenică: Mihaela Culda. Video: Ana Constantinescu. 4m2 este o comedie gri, povestea unei...