teatru tv unchiul vanea ion barna

Anul acesta, în 10 august 2017, aniversăm 60 de ani de la difuzarea primului spectacol de teatru produs de Televiziunea Română: ”Seară luminoasă” după piesa lui Noe Smirnov. 10 august 1957 este, așadar, data de naștere a Teatrului Național de Televiziune.

Pe tot parcursul lunii iulie, Casa de Producție a TVR vă prezintă spectacole din arhiva de aur produse în acești 60 de ani: montări realizate de către cei care au făcut pionierat în lumea teatrului tv, regizori, actori, operatori, scenografi. Începem cu montări din perioada anilor ’60–’80 și intram într-o lume care a construit ceea ce avem și astăzi pe pelicula și considerăm a fi o reală comoară.

Unchiul Vanea

Unchiul Vanea

Deschidem această serie cu un spectacol produs de TVR în anul 1968:Unchiul Vanea” de A. P. Cehov. Traducere de Mony Ghelerter și Radu Teculescu. Adaptarea și regia artistică: Ion Barna. În distribuție: Silvia Popovici, Constantin Rauțchi, Gheorghe Cozorici, Margareta Pogonat, Ion Marinescu, Eliza Petrăchescu, Mircea Cojan. Imaginea: Nicolae Niță. Decoruri: Vasile Rotaru.

Program de difuzare:

TVR 2: luni, 3 iulie 2017, ora 21.10
TVR Moldova: sâmbătă, 8 iulie 2017, ora 16.00
TVR I: vineri, 7 iulie, ora 23.10/sâmbătă, 8 iulie 2017, ora 18.00 (ora României)
TVR 3: duminică, 9 iulie, ora 20.00.

Teatrul Național de Televiziune este un proiect al Casei de Producție a TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe www.tvrplus.roProducător coordonator: Demeter András István.

Comunicat al Casei de Producție a TVR

logo-revista-teatrala-radioVezi și: Arhiva rubricii Teatru TV 

Arhiva rubricii Cronica de teatru tv de Ani Bradea

costintuchilaTEATRU TVcasa de producție a tvr,constantin rauțchi,data de naștere a Teatrului Național de Televiziune,Eliza Petrăchescu,gheorghe cozorici,ion barna,ion marinescu,Margareta Pogonat,Mircea Cojan,Noe Smirnov,Seară luminoasă,silvia popovici,teatrul national de televiziune,unchiul vanea
Anul acesta, în 10 august 2017, aniversăm 60 de ani de la difuzarea primului spectacol de teatru produs de Televiziunea Română: ”Seară luminoasă” după piesa lui Noe Smirnov. 10 august 1957 este, așadar, data de naștere a Teatrului Național de Televiziune. Pe tot parcursul lunii iulie, Casa de Producție a...