tartuffe de moliere la praga regia tompa gabor interviu crenguta manea

Tompa Gábor montează Tartuffe la Praga

Regizorul Tompa Gábor – în egală măsură, om de teatru de recunoaștere internațională, profesor la Departamentul de Teatru al Universității din San Diego și director al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj, de aproape un sfert de secol (cum trece vremea… putem medita ionescian, un dramaturg profund cercetat de Tompa) – repetă, în această perioadă, la Teatrul Național din Praga, spectacolul Tartuffe, aflându-se din nou pe urmele geniului teatral al lui Molière.

tompa gabor tartuffe praga

Tompa Gábor

Personajul principal este interpretat de Karel Dobrý, iar celelalte roluri sunt jucate de actori cehi de prim rang, precum David Prahar (Orgon), Katerina Winterova (Elmire), Lucie Zackova (Dorine), Vaclav Postranecky (Domnul Loial), Jaromira Milova (Madame Pernelle). Premiera va avea loc în data de 27 februarie la Teatrul Estates, unul dintre cei mai vechi spaţii de joc ale Teatrului Naţional din Praga.

Într-o discuție telefonică, regizorul ne-a permis să cunoaștem o parte dintre etapele esențiale de creție ale acestei noi premiere, momente și de meditație pe care vă invităm să le aflați și dvs.

Crenguţa Manea

Interviu cu regizorul Tompa Gábor, realizat de Crenguța Manea, în exclusivitate  pentru Revista Teatrală Radio

Cronici, reportaje și interviuri de Crenguța Manea: Cheful se consumă, spaima rămâne!

Expoziție Helmut Stürmer

Dorina Lazăr despre Fabulamudi. Playwriting Europe – Conect2Act 2013

„Victor sau copiii la putere” de Roger Vitrac, la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca

Așteptat cu entuziasm

„Lut” de Marijke Schermer, în premieră la Teatrul Național Radiofonic

costintuchilaISTORIILE SUBIECTIVE ALE UNUI SPECTATOR UȘOR DE FERMECATcrenguța manea,dom juam moliere,editii vechi moliere,esteates teatr,eveniment revista teatrala radio,geniu tetral,impostor,interviu de crenguta manea,ipocriți de azi,mizantropul de moliere,tarfuffe si ipocrizia,tompa gabor,tompa gabor monteaza tartuffe la praga

Tompa Gábor montează Tartuffe la Praga Regizorul Tompa Gábor – în egală măsură, om de teatru de recunoaștere internațională, profesor la Departamentul de Teatru al Universității din San Diego și director al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj, de aproape un sfert de secol (cum trece vremea... putem medita ionescian,...