a-douasprezecea-noapte-teatrul-ion-creanga

logo-mare-teatrul-ion-creangaDinapoi înainte, de la stânga în jos, pe față și pe dos, piesele lui William Shakespeare pot fi citite cu picioarele în sus, nu trebuie să stai frumos. De mai bine de cinci sute de ani oamenii le citesc și le pun în scenă pentru că, în orice poziție ai sta, poți să descoperi altceva.

În această dimensiune – a unui altceva și altfel jucăuș – se înscrie și A 12-a noapte, cea mai recentă producție a Teatrului „Ion Creangă” din București, adresată copiilor cu vârsta peste 6 ani. Premiera oficială este programată joi, 15 septembrie 2016, ora 18.00 şi va fi găzduită de Teatrul de Comedie din București – Sala Nouă.

a-12-a-noapte-_-teatrul-ion-creanga

Versiunea scenică a lui Peter Kerek, care semnează și regia spectacolului, esenţializează textul lui Shakespeare, îl face accesibil, păstrându-i toate dimensiunile. Propunerea îi provoacă pe cei mici și mari deopotrivă să exploreze opera shakespeariană prin joc. Să fie prinselea? Sau de-a v-ați ascunselea? A 12-a noapte aduce pe scenă farse și deghizări, cu bufoni, calambururi și confuzii. Rând pe rând, personajele renunță la costumul de peste costum și încetează să se mai prefacă.

a-12-a-noapte-2-_-foto-ioana-alexandru

Spectatorii sunt invitaţi să trăiască experienţa unui spectacol-joc, care include în țesătura sa povestea unei deveniri; vorbeşte, dar mai mult glumeşte, despre lucruri serioase. Despre felul în care învățăm să ne acceptăm și să ne iubim, acceptându-i și iubindu-i pe cei din jurul nostru. Despre felul în care începem să ne descoperim pe noi înșine atunci când suntem foarte tineri.

a-12-a-noapte-3-_-foto-ioana-alexandru

Scenografa Maria Miu a construit un decor sugestiv, de o simplitate expresivă – un spaţiu care poate fi orice, transformat de lumină, de sound-design-ul lui Aurelian Stoleriu, de prezenţa actorilor. Alina Berzunțeanu şi Ani Crețu în rolul Oliviei, Liliana Donici (Viola), Cristian Crețu (Malvolio), Dan Clucinschi (Orsino), Ilinca Atanasiu (Maria), Adela Bengescu (Sebastian), cuplul comic format din Mihai Verbițchi (Sir Toby) şi Alexandru Gheorghiu (Sir Andrew) alături de Alexandrina Halic în rolul Bufonului construiesc o lume stranie, definesc imagini teatrale uluitoare.

A 12-a noapte este un spectacol atipic, o abordare curajoasă, care îi va încânta pe cei mici, iar pe adulților le va arăta avantajele de a da în mintea copiilor.

Durata: 1 oră și 20 de minute.

a-12-a-noapte-5-_-foto-ioana-alexandru

Fotografii din spectacol de Ioana Alexandru. Sursa foto: Teatrul „Ion Creangă”

Biletele sunt disponibile la Casa de Bilete a Teatrului „Ion Creangă” (Piața Amzei, nr. 13) și în rețeaua Eventim, online pe www.eventim.ro și la sediul magazinelor partenere: Germanos, Domo, Vodafone, Orange, Librăriile Cărturești și Humanitas.

Mai multe informații despre spectacol și programul reprezentațiilor sunt disponibile pe www.teatrulioncreanga.ro și Facebook.com/TeatrulIonCreanga.

Teatrul „Ion Creangă” este o instituție publică de cultură, aflată în subordinea Primăriei Municipiului București.

Parteneri: Teatrul de Comedie, Teatrul Excelsior, Casa de Balet, Eventim.

Parteneri media: Itsy Bitsy, RFI România, Radio România Cultural, București FM, Radio Clasic, Blitz TV, Agerpres, Șapte Seri, Revista Parents, Business Review, ArtLine.ro, Copilul.ro, IQool, GoKid, 9vremparinti, Clubul bebelușilor, Calendar evenimente, GradiniteBucuresti.ro, Gradinite.com, Calendarul copiilor, MacMacKids, MelcCodobelc, Timpul Cireșelor, Smart Woman.

Comunicat al Teatrului „Ion Creangă” din București

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva Teatrul „Ion Creangă”

Arhiva rubricii Premieră  

costintuchilaPREMIERĂa douasprezecea noapte pentru copii,Maria Miu,peter kerek,teatrul ion creanga,william shakespeare
Dinapoi înainte, de la stânga în jos, pe față și pe dos, piesele lui William Shakespeare pot fi citite cu picioarele în sus, nu trebuie să stai frumos. De mai bine de cinci sute de ani oamenii le citesc și le pun în scenă pentru că, în orice poziție...