revista teatrului national radiofonic editia 50 online

Revista Teatrului Național Radiofonic a ajuns la a 50-a ediție online, în format multimedia pe site-ul Revista Teatrală Radio. Mâine, sâmbătă, 31 ianuarie 2015, veți putea citi/vedea aici ediția jubiliară, cu nr. 50. Realizator al acestei ediții: Costin Manoliu. Coordonator al proiectului: Magda Duțu. 

editii ale revistei teatrului national radiofonic

În 2 noiembrie 2013 am postat pe site prima ediție multimedia a RTNR, cu recomandări din programul Teatrului Național Radiofonic pentru săptămâna 4–10 noiembrie 2013. 

revista-teatrului-national-radiofonic-multimedia1

Revista Teatrului Național Radiofonic este singura emisiune publicistică de actualitate teatrală, cu rol informativ şi de promovare a producţiilor Teatrului Naţional Radiofonic şi a evenimentelor teatrale în care este implicată Redacţia Teatru. Pe lângă prezentarea sub formă de text scris a programului Teatrului Național Radiofonic, comentarii despre autori, piese și interpreți, RTNR cuprinde fragmente audio-video din spectacole programate în săptămâna respectivă, prezentări ale premierelor TNR, interviuri, impresii de la audițiile organizate de Redacția Teatru la clubul Ramada-Majestic din București, de asemenea în format audio-video.

siglA-RTNR1Pentru cei mai puțin familiarizați cu site-ul nostru, reamintim că Revista Teatrului Național Radiofonic apare sâmbăta, cu recomandări din programul săptămânii următoare.

Realizatorii Revistei Teatrului Național Radiofonic:

magda dutu

Magda Duțu, coordonator

Domnica Tundrea rtnr

Domnica Țundrea

irina soare rtnr

Irina Soare

costin manoliu

Costin Manoliu

Revista Teatrului Național Radiofonic este o emisiune de tradiție a Radioului, împlinind în 2015 25 de ani. Având ca scop prezentarea spectacolelor teatrului la microfon și cuprinzând comentarii, fragmente din piese, interviuri, mărturii de creație, a fost difuzată pentru prima dată pe post în 8 august 1990, cu titlul Revista Teatrului Radiofonic (realizator: Oana Serafim). În același an, secția de teatru radiofonic din cadrul Redacției Culturale a Radiodifuziunii se transforma în redacție de sine stătătoare, primul redactor șef fiind regizorul Cristian Munteanu (25 august 1936–31 ianuarie 2008). O lungă perioadă emisiunea avea o durată de o oră. Odată cu acordarea oficială a titulaturii de Teatru Național Radiofonic (1 noiembrie 1997), emisiunea a primit numele de astăzi, Revista Teatrului Național Radiofonic, schimbându-și de mai multe ori formatul. (Alte amănunte în ediția care va fi postată mâine, 31 ianuarie 2015).

Costin Tuchilă

Realizator site Revista Teatrală Radio

logo revista teatrala radioRevista Teatrului Național Radiofonic are pagini rezervate pe acest site: RTNR pentru perioada 4 noiembrie 2013–28 septembrie 2014; RTNR 2 începând cu ediția 28 septembrie–5 octombrie 2014, cu link de pe pagina Home pentru fiecare ediție.

Grafică, ilustrații și editare multimedia: Costin Tuchilă.

Vezi și: arhiva Revistei Teatrului Național Radiofonic  

costintuchilaPROMOcristian munteanu,domnica tundrea,irina soare,magda duțu,oana serafin,revista teatrului natioal radiofonic editia nr 50,revista teatrului național radiofonic ediție jubiliară,rtnr,teatru la microfon,unde gasim programul teatrului radifonic
Revista Teatrului Național Radiofonic a ajuns la a 50-a ediție online, în format multimedia pe site-ul Revista Teatrală Radio. Mâine, sâmbătă, 31 ianuarie 2015, veți putea citi/vedea aici ediția jubiliară, cu nr. 50. Realizator al acestei ediții: Costin Manoliu. Coordonator al proiectului: Magda Duțu.  În 2 noiembrie 2013 am postat...