conect art targu mures

Teatrul Naţional din Târgu Mureș organizează a treia ediţie „Conect Act” în perioada 14–16 noiembrie 2014. Cu această ocazie sunt prezentate cele mai noi producții ale Companiilor Liviu Rebreanu și Tompa Miklós precum și ultimele prezentări scenice ale acestei ediții din cadrul proiectului Fabulamundi. Playwriting Europe.

fabula-mundi-proiect-european

În cele trei zile dedicate evenimentului sunt organizate întâlniri cu dramaturgii Dirk Laucke, Fabrice Melquiot și Antonio Fernandez Lera. Studenții la Scriere Dramatică ai Universității de Arte din Târgu-Mureș vor participa la un atelier de teatru documentar ținut de Dirk Laucke, iar tinerii din trupa Guga Junior vor avea parte de o întlnire specială cu Fabrice Melquiot.

De asemenea, veți avea ocazia să participați la prezentarea scenică a piesei câștigătoare la concursul 300 de ani de la martiriul Brâncovenilor la Constantinopol, Dosarul Brâncoveanu sau cum am devenit sfânt de Adrian Iclenzan și Laurențiu Blaga.

Așteptăm publicul iubitor de teatru să participe la un eveniment important în sfera teatrală națională și internațională, care reunește dramaturgi, critici de teatru, actori și spectatori pe o platformă comună de comunicare: scena.

Sigla ConectAct3Programul „Conect Act 3”:

Sâmbătă, 15 noiembrie:

Ora 10.30 – Consens și… de Dirk Laucke, prezentare scenică urmată de discuții cu publicul în prezența autorului, Sala Studio, Teatrul pentru Copii și Tineret „Ariel” din Târgu Mureș

Intrare liberă.

13.00 – Atelier de Teatru Documentar cu Dirk Laucke, Sala de Conferințe, Teatrul pentru Copii și Tineret „Ariel”

16.00 – Dosarul Brâncoveanu explicat sau Cum am devenit sfânt  de Laurențiu Blaga și Adrian Iclenzan, prezentare scenică urmată de discuții cu publicul în prezența autorilor, Sala Studio, Teatrul pentru Copii și Tineret „Ariel”

Intrare liberă.

19.00 – Premieră Băieții din strada Pál după Molnár Ferenc, Sala Mare, Teatrul Național din Târgu-Mureș

Spectacol supratitrat în limba română.

Sigla ConectAct3Duminică, 16 noiembrie:

11.30 – Bufnița, vântul și noi de Fabrice Melquiot, prezentare scenică urmată de discuții cu publicul în prezența autorului, Sala Studio, Teatrul pentru Copii și Tineret „Ariel”.

Intrare liberă.

12.30 – Întâlnire cu Fabrice Melquiot și trupa de teatru pentru tineret Guga Junior, Sala de Conferințe, Teatrul pentru Copii și Tineret „Ariel”

16.00 – Din umbră/ Bufoni și Paiațe de Antonio Fernandez Lera, prezentare scenică urmată de discuții cu publicul în prezența autorului, Sala Studio, Teatrul pentru Copii și Tineret “Ariel”

Intrare liberă.

17.00 – Shoes de Scott Johnston, Sala Parking, Teatrul Național Târgu-Mureș

19.00 – Băieții din strada Pál după Molnár Ferenc, Sala Mare, Teatrul Național Târgu-Mureș.

Spectacol supratitrat în limba română.

fabulamundi-playwriting-europe

Fabulamundi. Playwriting Europe

Proiectul Fabulamundi. Playwriting Europe – promovat de PAV snc (Italia), Off Limits (Spania)/Festivalul Mousson d’été (Franța), Teatrul Național Târgu-Mureș (România) și o rețea europeană de teatre și festivaluri din Italia, Spania, România, Germania și Franța – este dedicat dramaturgiei contemporane.

Oferind dramaturgilor și pieselor lor posibilitatea de a călători în afara granițelor, scopul Fabulamundi este să creeze o platformă de cooperare și schimb între teatre, regizori și autori dramatici din diferite țări europene, finalizându-se cu prezentări scenice ale pieselor traduse și oferind contextul necesar întâlnirilor și discuțiilor cu tema Oportunitate periculoasă.

Societatea noastră a fost învățată să creadă că stabilitatea și securitatea obținute prin dezvoltare individuală și egoistă va dura pentru totdeauna. Deci, de multe ori, acest concept a fost fondat pe baze instabile. Lipsa ideii de colaborare întru binele comun în cazul politicii, economiei și a comunităților, au pus în pericol nu doar Occidentul, ci lumea întreagă.

Această situație a făcut mai clară și mai puternică nevoia de cooperare, schimb, cunoștințe, împărtășire, responsabilitate și scopuri comune. Din această cauză, pentru noi, această criză este o oportunitate, una periculoasă.

Partenerii Teatrului Național din Târgu Mureș în desfășurarea proiectului Fabulamundi. Playwriting Europe sunt Teatrul pentru Copii și Tineret „Ariel” și Universitatea de Arte din Târgu Mureș.

costintuchilaȘTIRIariel,conect art targu mures,dosarul brancoveanu,teatrul pentru copii ariel targu mures

Teatrul Naţional din Târgu Mureș organizează a treia ediţie „Conect Act” în perioada 14–16 noiembrie 2014. Cu această ocazie sunt prezentate cele mai noi producții ale Companiilor Liviu Rebreanu și Tompa Miklós precum și ultimele prezentări scenice ale acestei ediții din cadrul proiectului Fabulamundi. Playwriting Europe. În cele trei zile dedicate...