premiu abu sonic tnr

Producţia Teatrului Naţional Radiofonic, ”Moartea lui Ticu, haiduc de fuste” a fost premiată cu Menţiunea Specială a Juriului la categoria Mini-Drama, în cadrul ABU SONIC Festival, ediţia I, desfăşurat în perioada 27–29 noiembrie 2017, organizat de ABU (Asia Broadcasting Union) în parteneriat cu RRI (Radio Republik Indonesia).

”Moartea lui Ticu, haiduc de fuste” adaptează în stil comic povestirea omonimă de Viorel Ilișoi, despre tema morții și a vieții în simplitatea spațiului rural. Povestirea este publicată pe blogul autorului, www.viorelilisoi.ro. Regia spectacolului radiofonic este semnată de Mihnea Chelaru, care a lucrat împreună cu echipa sa la realizarea unui portret acustic al tradiţiilor si superstiţiilor întâlnite la români în contextul unui eveniment funerar.

MOARTEA-LUI-TICU2

Acţiunea se petrece într-un sat, la înmormântarea lui Ticu, un personaj cu o faimă de ”haiduc de fuste”, iubitor al femeilor de toate tipurile, chiar şi cele căsătorite. Inevitabil, sfârşeşte prin a fi ucis de un soţ încornorat. Pe parcursul piesei se urmăreşte desfăşurarea înmormântării lui Ticu sub lupa satirică dar şi analitică a obiceiurilor specifice acestui ritual, unele mai neînchipuite decât altele. Tonul creat este unul al unei comedii negre, antrenat prin observaţia detaşată a spiritului lui Ticu, care persiflează fiecare obicei inutil, iar la final, încheie într-o notă moralizatoare tot acest zgomot în zadar pentru viaţa de apoi.

Regizorul Mihnea Chelaru este şi inginerul de sunet al acestei producţii şi totodată a lucrat la dramatizarea povestirii împreună cu Loredana Goagă, redactorul şi traducătorul în limba engleză a acestei piese pentru ABU SONIC Festival. Din echipă mai fac parte Janina Dicu – regizor studio, George Marcu – muzica originală, Nelu Radu – instrumentist ţambal, alături de actorii care compun distribuţia acestui spectacol radiofonic: Andrei Ciopec (în rolul principal), Coca Bloos, Magda Catone, Adriana Trandafir, Daniela Ioniţă Marcu, Dan Condurache, Ion Haiduc, Ion Arcudeanu, Rudi Rosenfeld, Marius Rizea, Ioana Chelaru, Juliana Drăghici, Constantin Florescu.

Comunicat al Teatrului Național Radiofonic

logo-revista-teatrala-radioVezi: arhiva Teatrul Național Radiofonic

Arhiva rubricii Premii

costintuchilaPREMIIABU SONIC Radio Drama Festival,adriana trandafir,andrei ciopec,coca bloos,Constantin Florescu,dan condurache,daniela ioniță marcu,haiduc de fuste,Ioana Chelaru,Ion Arcudeanu,ion haiduc,Juliana Drăghici,magda catone,marius rizea,mihnea chelaru,Moartea lui Ticu,rudi rosenfeld,teatrul national radiofonic
Producţia Teatrului Naţional Radiofonic, ”Moartea lui Ticu, haiduc de fuste” a fost premiată cu Menţiunea Specială a Juriului la categoria Mini-Drama, în cadrul ABU SONIC Festival, ediţia I, desfăşurat în perioada 27–29 noiembrie 2017, organizat de ABU (Asia Broadcasting Union) în parteneriat cu RRI (Radio Republik Indonesia). ”Moartea lui Ticu,...