accidentul ernesto caballero bulandra bucuresti 555

bucuresti 555Miercuri, 29, joi, 30 octombrie 2014 și sâmbătă, 1 noiembrie 2014, de la ora 20.00, Teatrul Bulandra din București are plăcerea de a găzdui la Sala Liviu Ciulei Laborator (Izvor) spectacolul care încheie Programul aniversar ArCub „București 555”: Accidentul de Ernesto Caballero, în regia lui Petru Ionescu. Distribuția: Annemary Ziegler (Soția), Gabriela Hamzescu (Cumnata), Dana Piroiu (Autostopista), Daniel Iordan (Soțul) și Silvia Codreanu (Polițist / Îngeraș).

Afis Accidentul teatrul bulandra

Accidentul, adaptare a piesei Auto de Ernesto Caballero, este un proiect de teatrueveniment teatral sigla 2 independent al Asociației Energizart în parteneriat cu Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra”, sala Laborator și finanțat de Ambasada Spaniei la București (prin Fondul european pentru internaționalizarea culturii spaniole al Ministerului de Afaceri Externe spaniol) și ARCUB prin Programul București 555.

Spectacolul este o comedie neagră care ironizează cu subtilitate relațiile interumane, dar mai ales triunghiul conjugal. Concret, ca subiect, avem de-a face cu o micuță auto-judecată de apoi a unor „participanți la trafic” în week-end, patru personaje care, după ce-au murit în urma unui accident de mașină, așteaptă o sentință (care-i poate duce în rai ori în iad) și-ntre timp are loc o mică înfruntare între ei, care revelează câteva adevăruri despre relațiile mai puţin vizibile care-i leagă.

ernesto_caballero

Ernesto Caballero

Regizorul Petru Ionescu aduce o viziune nouă asupra textului Auto – în general, ales de către actori pentru simplitatea punerii în scenă indicată de autor – și plasează personajele în mijlocul sinistrului decor al unei râpe pline cu rămășițele mașinii. Agățate între lumea de aici și cea de dincolo, Soția, Soțul, Cumnata și Autostopista se acuză reciproc de producerea accidentului, mărturisindu-și fiecare păcatele. Relațiile dintre cele patru personaje frizează la maxim ridicolul, acestea fiind mânuite ca-ntr-un joc de mâinile dibace ale Îngerașului.

Intrare liberă numai pe bază de rezervare la Casa de bilete a Teatrului Bulandra, Izvor: 037 211 37 23 sau 021 / 314 75 46.

 

costintuchilaPREMIERĂaccidentul ernesto caballero bucuresti 555,auto,autostopista,laborator,petru ionescu,sala liviu ciulei,teatru contemporan,teatrul bulandra
Miercuri, 29, joi, 30 octombrie 2014 și sâmbătă, 1 noiembrie 2014, de la ora 20.00, Teatrul Bulandra din București are plăcerea de a găzdui la Sala Liviu Ciulei Laborator (Izvor) spectacolul care încheie Programul aniversar ArCub „București 555”: Accidentul de Ernesto Caballero, în regia lui Petru Ionescu. Distribuția: Annemary Ziegler (Soția), Gabriela...