premii actori tgst

Actorii Teatrului German de Stat din Timișoara (TGST), Ioana Iacob, Daniela Török și Georg Peetz au fost distinși în 10 decembrie 2014 în cadrul Galei Excelenței, organizate de Primăria Municipiului Timișoara. 

ioana iacob

Ioana Iacob

De numele actriței Ioana Iacob se leagă creații de vârf ale Teatrului German de Stat din ultimii ani, precum Irina Arkadina în Pescărușul, Maria în Neînțelegerea, Lady Macbeth / Emilia în Shaking Shakespeare, precum și calitatea de performer în spectacolele derdiedans și Moliendo café. A reprezentat arta teatrală timișoreană la evenimente culturale de prim rang din țară și străinătate, colaborând cu unii dintre cei mai importanți regizori, precum Bocsárdi László, Alexandru Dabija, Yuri Kordonsky, Silviu Purcărete, Niky Wolcz ș.a. A jucat în film și televiziune în România și în Germania. 

daniela torok

Daniela Török

Actrița Daniela Török a debutat pe scena Teatrului German de Stat în urmă cu 18 ani. Dovedind variate disponibilități interpretative, a abordat cu ușurință un repertoriu pe cât de vast, pe atât de ambițios, convingând deopotrivă în roluri din registrul tragic, comic, dar și în cele din repertoriul de revistă ori al teatrului pentru copii. La toate acestea se adaugă calități vocale deosebite, grație cărora a fost distribuită și în spectacole de musical și alte spectacole muzicale. Dintre rolurile sale menționăm Lucy în Opera de trei parale, Maria în Sunetul muzicii, Franziska în Mountainbikerii, Sally Bowles în Cabaret. A colaborat cu creatori de vârf, cum ar fi Victor Ioan Frunză, Radu Alexandru Nica, Răzvan Mazilu, Silviu Purcărete. 

georg peetz

Georg Peetz

Înainte de a veni la Timișoara în 2004, actorul Georg Peetz a evoluat pe prestigioase scene din spațiul de expresie germană, precum Deutsches Theater Berlin, Staatstheater Dresda sau Schauspielhaus Graz. Pe scena TGST s-a distins în roluri principale din numeroase spectacole ca Neînţelegerea de Albert Camus; Pescăruşul de A. P. Cehov; Titus Andronicus de William Shakespeare; Nunta micilor burghezi de Bertolt Brecht şi nu în ultimul rând în musicalul Cabaret de Joe Masteroff şi Moliendo Café. A colaborat cu regizori de prim rang, precum Bocsárdi László, Alexandru Dabija, Yuri Kordonsky, Răzvan Mazilu, Radu Alexandru Nica, Silviu Purcărete. 

În cadrul Galei Excelenței au fost acordate premii unor personalități din lumea artistică și științifică a Timișoarei, precum și studenților și elevilor olimpici care s-au distins prin rezultate deosebite în perioada din urmă.

Andreea Andrei

Referent de presă

logo revista teatrala radioVezi și: Actorul Georg Peetz, laureat al Premiului „Pro Cultura”

Festivalul European de Teatru „Eurothalia” 2014

Festivalul „Eurothalia 2013” în Revista Teatrală Radio

costintuchilaPREMIIactori teatrul german de stat timisoara,daniela torok,georg peetz,ioana iacob,opera de trei parale
Actorii Teatrului German de Stat din Timișoara (TGST), Ioana Iacob, Daniela Török și Georg Peetz au fost distinși în 10 decembrie 2014 în cadrul Galei Excelenței, organizate de Primăria Municipiului Timișoara.  Ioana Iacob De numele actriței Ioana Iacob se leagă creații de vârf ale Teatrului German de Stat din ultimii ani,...