mihai-fotino-deces-13-ianuarie-2014

Mihai Fotino, actor al Teatrului Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti, a murit luni, 13 ianuarie 2014, în jurul orei 15.30, la Spitalul Elias din Bucureşti, unde era internat de aproape o săptămână, a declarat pentru Mediafax directorul medical al unităţii sanitare, medicul Dana Safta.

mihai-fotino-a-incetat-din-viata

Născut pe 14 septembrie 1930, în Bucureşti, Mihai Fotino şi-a construit o carieră bogată în teatru, dar şi în cinematografie, în televiziune și la teatrul radiofonic, abordând mai ales genul comediei. Colaborator statornic al Teatrului Național Radiofonic, Mihai Fotino a lăsat în Fonoteca de Aur piese de o inestimabilă valoare artistică.

A debutat la vârsta de 6 ani, în anul 1936, în piesa de teatru Coloniale, iar din 1952  a fost actor la Teatrul Dramatic din Braşov. A fost remarcat de regizorul Sică Alexandrescu, din 1956 devenind actor al Teatrului Național din București.

mihai-fotino-

La cea de-a XIV-a ediţie a galei premiilor Uniunii Teatrale din România (UNITER), din 2006, Mihai Fotino a fost premiat pentru întreaga sa activitate.

De asemenea, a fost distins cu Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a (1967) „pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice”. În februarie 2004, a primit Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activităţi şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului”.

Radio România Cultural

Mihai Fotino în sceneta Impozit pe cal, alături de Virginia Mirea

costintuchilaȘTIRIdeces mihai fotinp,mari actori români,mihai fotino,sică alexandrescu,teatru mihai fotino,teatru radiofonic mihai fotino,teatrul național bucurești,UNITER,virginia mirea
Mihai Fotino, actor al Teatrului Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti, a murit luni, 13 ianuarie 2014, în jurul orei 15.30, la Spitalul Elias din Bucureşti, unde era internat de aproape o săptămână, a declarat pentru Mediafax directorul medical al unităţii sanitare, medicul Dana Safta. Născut pe 14 septembrie 1930,...