giliola motoi a murit

Teatrul Național „I. L. Caragiale” se desparte de o cunoscută actriță: Giliola Motoi a încetat din viață la numai 47 de ani. Familia teatrului este mai săracă, noi suntem mai singuri și mai triști. A fost Veronica Micle, a fost Mița Protopopescu, Filomela sau Coralia, însă pentru noi toți a fost și va fi Giliola Motoi, o actriță de o mare sensibilitate și cu un farmec aparte, ale cărei interpretări vor rămâne vii multă vreme de-acum înainte. 

Portret Giliola Motoi

Giliola Motoi

A debutat pe scena Teatrului ”Maria Filotti” din Brăila în 1988, unde vreme de 8 ani a interpretat numeroase roluri, de la Inocenta din ”Gimnastică sentimentală” de Vasile Voiculescu la Vanda din ”Gaiţele” de Alexandru Kiriţescu și până la Anna Christie din piesa cu același titlu de Eugene O’Neill, personaje variate tipologic, cărora le-a dăruit din farmecul și dragostea ei pentru scenă. Pentru rolul Magda Minu din piesa ”Ultima oră” de Mihail Sebastian, în adaptarea şi regia lui George Motoi, a primit Premiul Naţional de Interpretare ”Elvira Godeanu”, acordat de Asociaţia Umoriştilor din România (A.U.R).

Începând din 1996 a fost actrița Teatrului Național din București, unde spectatorii au aplaudat-o într-o nouă serie de roluri reliefate cu temperament și cu un șarm aparte, dintre care amintim Gaby din ”Ultima oră” de Mihail Sebastian, regia: Anca Ovanez Doroşenco, Veronica Micle – ”Dulcea mea doamnă, Eminul meu iubit”, scenariu de Pușa Roth și Costin Tuchilă, regia: George Motoi, Coralia – ”Generaţia de sacrificiu” de I. Valjan, regia: Dinu Cernescu, ultimele ei apariții pe scena TNB fiind într-un spectacol cu mare priză la public, ”Cinci femei de tranziţie” de Rodica Popescu Bitănescu, unde interpreta Profesoara. 

Giliola Motoi în spectacolul ”Cinci femei de tranziție” Foto Augustin Bucur Sursa TNB

Giliola Motoi în spectacolul ”Cinci femei de tranziție”. Foto: Augustin Bucur. Sursa: TNB

La doi ani de la dispariția celui ce i-a fost profesor și partener nu numai de scenă dar și de viață, George Motoi, drumul Giliolei printre stele se îndreaptă către o dorită regăsire. Despărțirea de inegalabilul ei partener de suflet a cântărit prea greu și inima i-a cedat ieri, 7 iulie 2017.

Slujba de înmormântare va avea loc la Biserica Sf. Maria, luni, 10 iulie 2017, de la ora 11.00, iar înmormântarea va avea loc la Cimitirul Sfânta Vineri, în aceeași zi, de la ora 12.00.

Dumnezeu să o aibă în pază și s-o odihnească în pace!

Colegii din Teatrul Național ”I. L. Caragiale”

logo-revista-teatrala-radioArhiva rubricii Necrolog

Arhiva Teatrul Național din București

costintuchilaNECROLOGEugene O’Neill,george motoi,Giliola Motoi,Mița Protopopescu,musical eminescu veronica micle,rodica popescu bitănescu,teatrul național bucurești,Teatrul ”Maria Filotti” din Brăila,Vasile Voiculescu,veronica micle,”Gaiţele” de Alexandru Kiriţescu,”Ultima oră” de Mihail Sebastian
Teatrul Național „I. L. Caragiale” se desparte de o cunoscută actriță: Giliola Motoi a încetat din viață la numai 47 de ani. Familia teatrului este mai săracă, noi suntem mai singuri și mai triști. A fost Veronica Micle, a fost Mița Protopopescu, Filomela sau Coralia, însă pentru noi toți a...