margareta pogonat caliopi a incetat din viata

Uniunea Teatrală din România (UNITER) își exprimă profunda tristețe la dispariția actriței Margareta Pogonat-Caliopi, se arată într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

Actrița Margareta Pogonat-Caliopi a murit duminică, 11 mai 2014, la vârsta de 81 de ani, după o lungă și nedreaptă suferință, a declarat pentru AGERPRES fiica acesteia, Maria Anca Rusescu.

margareta pogonat mari actori romani

Margareta Pogonat

UNITER precizează că trupul neînsuflețit va fi depus marți, 13 mai, la capela Cimitirului Iancu Nou (Bălăneanu), urmând ca înmormântarea să aibă loc în aceeași zi, la ora 12.00, la Cimitirul Iancu Nou.

Activitatea de peste 40 de ani de teatru și film a fost încununată de peste 12 ani de învățământ, după 1990 devenind profesor de actorie la Universitatea „Spiru Haret”. A fost un pedagog respectat și îndrăgit de studenți. Despre această grea și frumoasă meserie Margareta Pogonat spunea simplu: „Pe studenții mei îi învăț ceea ce am învățat și eu… teatru”. Pentru că teatrul este „o știință exactă, care observă, investighează și conclude. Apoi se face pasul de la știință la artă. Pas care nu se poate defini în cuvinte…”

Margareta Pogonat în filmul Zestrea, regia: Letiția Popa, 1972 – filmul integral

 

costintuchilaNECROLOGfilmul zestrea cu margareta pogonat,înmormantare margareta pogonat,margareta pogonat a incetat din viata,spiru haret,teatrul ca știință,UNITER
Uniunea Teatrală din România (UNITER) își exprimă profunda tristețe la dispariția actriței Margareta Pogonat-Caliopi, se arată într-un comunicat de presă transmis AGERPRES. Actrița Margareta Pogonat-Caliopi a murit duminică, 11 mai 2014, la vârsta de 81 de ani, după o lungă și nedreaptă suferință, a declarat pentru AGERPRES fiica acesteia, Maria...