tatiana iekel a incetat din viata

Tatiana Iekel, actriță a Teatrului Mic din București o viață întreagă, a plecat dintre noi lăsând în urmă amintirea unor roluri memorabile, deopotrivă în teatru și film, dar și imaginea unui om frumos și discret până în ultima zi a vieții sale.

Născută la Iași, pe 10 octombrie 1932, Tatiana Iekel este repartizată la Teatrul Mic imediat după terminarea Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică ”I. L. Caragiale”. Aici a jucat fără întrerupere, cu mare dragoste și un talent inegalabil, până la vârsta pensionării.

Tatiana Iekel

Tatiana Iekel. Sursa foto: Cinemagia

”Să joc teatru a fost bucuria mea cea mai mare! Este ca o patimă fără sfârșit… Teatrul Mic”, mărturisea Tatiana Iekel în volumul Teatrul Mic. 50 de ani, București, 2013.

Zboară cocorii de Victor Rozov (1958), în regia lui Mihai Raicu, este primul spectacol în care a fost distribuită într-un rol principal (Veronica Bogdanova). Aici a jucat alături de nume precum Iurie Darie și Ion Gheorghiu. Are un succes de neuitat și participă în delegația Rusiei la Cannes, care promova filmul omonim, cu Tatiana Samoilova în rolul principal.

Pe scena Teatrului Mic și Foarte Mic însumează peste 70 de roluri, pline de substanță și apreciate foarte mult de publicul românesc. Ultimul personaj în chipul căruia a fost distribuită pe scena Teatrului Mic, Evelyn Thomas, a fost în spectacolul Cum gândește Amy, regizat de Cătălina Buzoianu (2005).

Recent, Tatiana Iekel a interpretat-o pe Evelina în filmul Sieranevada (2016), regizat de Cristi Puiu, rol pentru care a primit o nominalizare în acest an la Premiile Gopo la categoria Cea mai bună actriță în rol secundar.

Tatiana Iekel a fost prima soție a lui Florin Piersic şi mama lui Florin Piersic Jr.

Teatrul Mic este alături de familia îndurerată și va păstra vie amintirea unei actrițe, dar mai ales a unui om care nu poate fi uitat.

Comunicat al Teatrului Mic din București

logo-revista-teatrala-radioArhiva rubricii Necrolog

costintuchilaNECROLOGcătălina buzoianu,Cristi Puiu,Cum gândește Amy,florin piersic,Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică ”I. L. Caragiale,Iurie Darie,Sieranevada,Tatiana Iekel,teatrul mic,Teatrul Mic. 50 de ani
Tatiana Iekel, actriță a Teatrului Mic din București o viață întreagă, a plecat dintre noi lăsând în urmă amintirea unor roluri memorabile, deopotrivă în teatru și film, dar și imaginea unui om frumos și discret până în ultima zi a vieții sale. Născută la Iași, pe 10 octombrie 1932, Tatiana...