concurs new drama teatrul excelsior

Liceenii din Bucureşti şi din ţară, cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani, sunt invitaţi să participe la Concursul de dramaturgie pentru adolescenți „New Drama”, organizat pentru a doua oară de Teatrul Excelsior din Bucureşti. Textele trebuie trimise până la 20 februarie 2016 la adresa secretariat.literar@teatrul-excelsior.ro.

Sunt aşteptate piese într-un act. Pentru participare trebuie completat formularul de înscriere, care poate fi descărcat de pe site-ul teatrului:

Formular-inscriere_New-Drama-Concurs-de-dramaturgie-pentru-adolescenti-2016.

Concomitent cu piesa şi cu formularul trebuie trimisă şi o scrisoare de motivaţie (un text de maxim o pagină în care persoana interesată să explice de ce vrea să participe la Concursul „New Drama”). Mai multe informaţii legate de concurs sau de expedierea documentelor necesare înscrierii: la adresa de mail secretariat.literar@teatrul-excelsior.ro sau la numărul de telefon 0752151923.

Titlurile finaliste vor fi anunţate pe data de 1 martie 2016.

Afis NEW DRAMA 2016

Se menţionează faptul că nu există taxă de participare la proiect. După selecţia celor şase piese finaliste va urma un atelier de scriere dramatică coordonat de specialiști din domeniu. Organizatorii oferă finaliştilor care nu locuiesc în Bucureşti şi sunt selecţionaţi în cea de-a doua fază a concursului cazare şi masă la Bucureşti, în perioada de desfăşurare a workshop-ului de scriere dramatică (18–20 martie 2016). Piesele finaliste se vor transforma în spectacole-lectură (8–10 aprilie 2016). Piesa câştigătoare va fi pusă în scenă la Teatrul Excelsior, iar premiera urmează să aibă loc în mai 2016. Din juriu vor face parte reputați regizori și dramaturgi.

Organizat pentru prima dată în stagiunea trecută, Concursul „New Drama” a atras atenţia unui mare număr de adolescenţi. Era primul proiect din cadrul programului „Excelsior Educaţional”, program ce are drept scop folosirea educaţiei ca modalitate de transmitere şi producere a culturii (prin activităţi culturale întreprinse chiar de copii şi adolescenţi). La prima ediţie a concursului au fost înscrise 99 de piese. În finală au ajuns: Georgiana Barcan (Bacău, 17 ani) – piesa Jocul de-a teatrul; Claudia Antonia Giogan (Bucureşti, 16 ani) – Nora în Regatul celor trei Zori; Iulia Maria Kycyku (Bucureşti, 15 ani) – A fost ca o piesă; Teodora Savu (comuna Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, 18 ani) – Vânătorul de tigri; Delia-Eugenia Tărcăoanu (Piatra-Neamţ, 18 ani) – Caruselul de pe bloc; Marius Alexandru Teodorescu (Cluj-Napoca, 17 ani) – Prieteni.

Piesa premiată a fost Jocul de-a teatrul de Georgiana Barcan, iar spectacolul face parte acum din repertoriul Teatrului Excelsior.

Dramaturgul Peca Ştefan, membru al juriului primei ediţii a Concursului „New Drama”, spunea că proiectul este o şansă pentru acei care vor să scrie teatru, cu atât mai mult cu cât „este esenţial, este educativ”, că este nevoie de astfel de proiecte în şcoli, deoarece „mulţi liceeni nu conştientizează că, de fapt, ei pot să scrie şi pentru scenă”. Cunoscutul dramaturg le recomanda atunci tuturor celor sigla teatrul excelsiorinteresaţi de scrierea dramatică să lucreze în direcţia explorării, dezvoltării problemelor vârstei lor şi să nu fugă de realitatea lor, de lumea lor reală.

Detalii şi noutăţi despre spectacolele şi programele Teatrului Excelsior sunt disponibile pe Facebook şi pe site-ul nostru http://www.teatrul-excelsior.ro.

Comunicat al Teatrului Excelsior din București

logo revista teatrala radioAlte știri despre Teatrul Excelsior din București

 Arhiva rubricii Concurs

costintuchilaCONCURSconcurs,concurs de dramaturgie pentru adolescenti,Jocul de-a teatrul de Georgiana Barcan,new drama,peca stefan,teatrul exceslsior,tineri dramaturgi
Liceenii din Bucureşti şi din ţară, cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani, sunt invitaţi să participe la Concursul de dramaturgie pentru adolescenți „New Drama”, organizat pentru a doua oară de Teatrul Excelsior din Bucureşti. Textele trebuie trimise până la 20 februarie 2016 la adresa secretariat.literar@teatrul-excelsior.ro. Sunt aşteptate piese...