premiera after hours 9 g la tnb

siglanoua TNBSpectacolul After Hours de Radu Iacoban va avea premiera în zilele de vineri, 6 și sâmbătă, 7 noiembrie 2015, ora 20.00, la Sala Mică a Teatrului Național „I. L. Caragiale” din București, în cadrul celei de-a doua stagiuni a Programului 9G la TNB.

After Hours de Radu Iacoban. Regia: Radu Iacoban. Cu: Cătălin Babliuc, Conrad Mericoffer. Multimedia: Codrin Iftodi, Eugen Kelemen. Costume: Ana Ularu. Elemente de decor: Conrad Mericoffer. Light design Bogdan Gheorghiu.

afis after hours

Actor cunoscut al tinerei generaţii, Radu Iacoban a virat cu succes spre dramaturgie şi regie, semnând mai multe spectacole în spațiul independent, dar și în teatre de stat, ultima sa premieră de la Teatrul Foarte Mic, Casa cu pisici, fiind prezentă în programul Festivalului Național de Teatru din acest an.

Pornind de la un banc, After Hours dezvoltă un dialog al superficialității absurde care ne înconjoară, într-un discurs scenic despre comunicare sau absența ei, despre singurătate sau refugiu. O poveste simplă care pune în lumină, printre hohote de râs, mici sau mari probleme de viață. Într-o noapte, doi bărbați se întâlnesc într-un bar… Beau, glumesc, povestesc. O întâlnire ca oricare alta între doi oameni care nu au nimic în comun. Până când alcoolul sau disperarea îi împinge spre mărturisiri. Gelozie, planuri ascunse, adulter, depresie… Şi o răsturnare de situaţie… ca în viață! Cei doi nu îşi sunt total străini, iar întâlnirea a fost premeditată.

Din distribuţia spectacolului fac parte nume deja sonore ale noii generații, actori care au lucrat în teatre importante cu regizori de renume: Cătălin Babliuc (poate fi văzut în spectacolele lui Andrei Şerban de la „Bulandra”: Omul cel bun din Seciuan și Carousel), Conrad Mericoffer (joacă în spectacolul Hoți, la TNB, în regia lui Radu Afrim şi a câștigat Premiul de debut la Gala UNITER 2011 pentru rolul din Livada de vișini, în regia lui Felix Alexa).

Radu Iacoban

Radu Iacoban

„Comunicăm din ce în ce mai «sărac» și ne folosim de aceleași «cârje» verbale, nu pentru a accepta prezenţa celuilalt, ci, mai degrabă, pentru a ne confirma nouă înșine că avem întotdeauna dreptate. Am devenit egoişti și am uitat cum e să-l asculţi cu adevărat pe celălalt. De foarte multe ori intri într-un bar și observi că oamenii de la masă se agață de un pahar cu alcool, privesc în gol și nu (mai) comunică. Avem trasee paralele și ne este frică să ieșim din «citadelele» ego-ului nostru. Am devenit «singuri».

After Hours este un discurs absurd și comic, sau comic şi absurd, care vorbeşte despre singurătate, inadaptabiltate socială şi incapacități emoționale.

Punctul de pornire e începutul unui banc: «Doi tipi intră într-un bar».  Cei doi «dulăi protagoniști» pun la bătaie într-un «no man’s land al necomunicării», argumentele arhicunoscute ale unei discuții dezvoltate la un pahar de vorbă: politică, bani, femei, mașini, literatură.” – Radu Iacoban.

9G-la-TNB-proiect-noua-generatie

La a doua ediție a Programului 9G la TNB au fost înscrise 52 de proiecte, 4 dintre ele fiind selectate pentru a intra în repetiţii: After Hours, un spectacol de Radu Iacoban, Hotel Europa de Goran Stefanovski, regia: Andrei Raicu, (D)efectul Placebo, coordonat de Ștefan Lupu, Beckett coupé, regia: Dragoş Alexandru Muşoiu. Primul dintre ele care a intrat în repertoriul Sălii Mici este After Hours.

Programul 9G la TNB este un proiect cultural finanţat în cadrul Programului cultural „Ești București 2015”. Programul 9G la TNB se realizează cu sprijinul MasterCard.

Comunicat al Teatrului Național din București

logo revista teatrala radioVezi: arhiva 9G la TNB

Arhiva Teatrul Național din București

Arhiva rubricii Premieră

costintuchilaPREMIERĂ9G la tnb,after hours,casa cu pisici,cătălin babliuc,conrad mericoffer,Hotel Europa,inadaptabiltate socială,livada de vișini,radu iacoban,singurătate
Spectacolul After Hours de Radu Iacoban va avea premiera în zilele de vineri, 6 și sâmbătă, 7 noiembrie 2015, ora 20.00, la Sala Mică a Teatrului Național „I. L. Caragiale” din București, în cadrul celei de-a doua stagiuni a Programului 9G la TNB. After Hours de Radu Iacoban. Regia: Radu Iacoban. Cu: Cătălin Babliuc, Conrad Mericoffer. Multimedia:...