fits-2017-1

Ziua de vineri, 16 iunie, a opta din FITS 2017, a strâns din nou impresii puternice din partea publicului prezent la spectacolele itinerante și cele din săli. Ultima reprezentație de la Sibiu a spectacolului de patrimoniu ”Metamorfoze”, în regia lui Silviu Purcărete, a adunat, la porțile Fabricii de Cultură, sute de oameni care au vrut să aibă ultima șansă de a vedea această extraordinară producție a Teatrului Național ”Radu Stanca” din Sibiu, proiect care este o colaborare între instituții din România, Luxemburg și Franța. Spectacolul a fost prima data montat în curtea interioară a Centre Culturel de Rencontre Abbaye de Neumünster. ”Metamorfoze” urmează să aibă două reprezentații la Constanța, spre finalul lunii iunie, iar apoi se va muta la Esch (Luxemburg), fiind parte a schimbului cultural dintre Sibiu și Luxemburg, la zece ani de la parteneriatul pentru programul Capitală Europeană a Culturii în 2007. Acum, Esch se pregătește să devină CCE, iar TNRS returnează darul primit în urmă cu 10 ani.

”Metamorfoze” Foto Dragos Dumitru

”Metamorfoze”. Foto: Dragoș Dumitru

María Pagés, talentata artistă spaniolă de flamenco, a susținut un spectacol intens admirat de publicul din Sala Thalia, aplauzele furtunoase de la final fiind primite cu modestie și bucurie de către artistă.

Maria Pages

María Pagés

Și reprezentațiile din stradă au fost foarte apreciate de către cei care s-au aflat la orele după-amiezii și serii pe Pietonala Nicolae Bălcescu, Piața Mică și Piața Mare. „Acei oameni minunați și mașinăriile lor visătoare”, o producție a companiei P.I.P.O.T.O.T.A.L, a îmbinat instalațiile mecanice cu circul, muzica și teatrul, spre deliciul celor prezenți.

Acei oameni minunați și mașinăriile lor visătoare Foto Paul Băilă

”Acei oameni minunați și mașinăriile lor visătoare”. Foto: Paul Băilă

Ziua de 17 iunie este una foarte specială pentru ediția a XXIV-a a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Aleea Celebrităților se va îmbogăți cu numele unor personalități marcante din cultura mondială. Vasile Șirli, Philippe Genty, Rimas Tuminas, Ohad Naharin, Marcel Iureș și Robert Wilson vor fi artiștii celebrați, începând cu ora 18.00, între zidurile-simbol ale Cetății Sibiului din Parcul Cetății.

Ana Pinhal ”De la fado la flamenco” Foto Dragoș Dumitru

Ana Pinhal, ”De la fado la flamenco”. Foto: Dragoș Dumitru

La ora 19.00, în Sala Thalia, va începe Gala Celebrităților FITS 2017. Iubirea, tema ediției cu numărul 24, este emoția pe care organizatorii vor să o transmită atât prin intermediul momentelor pregătite pentru artiștii de pe Aleea Celebrităților, cât și cu ajutorul invitaților care vor susține momente artistice de excepție. Astfel, publicul va avea ocazia să-i revadă pe María Pagés, Group TAGO, Helga Davis și Fado Violado și să se bucure de iubirea cu care aceștia dăruiesc actul artistic.

Accesul publicului la evenimentele de stradă programate în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu este gratuit. Pentru Gala Celebrităților și spectacolele de interior, accesul se face pe baza tichetelor emise la Agenţia Teatrală din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu nr. 17, în următorul interval: zilnic, de la ora 9.00–20.00, până în data de 18 iunie, inclusiv. Bilete pot fi achiziționate și online, prin portalul www.eventim.ro, sau din reţeaua naţională a magazinelor Germanos, Orange şi Vodafone, Librăriile Humanitas şi Cărtureşti.

Programul de spectacole al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu poate face obiectul unor modificări, iar varianta actualizată a acestuia va fi disponibilă în timp util pe www.sibfest.ro. Pentru orice informaţii sau neclarităţi, vă rugăm să vă adresaţi pe e-mail la ticketing@sibfest.ro.

Comunicat al Teatrului Național ”Radu Stanca” din Sibiu

logo revista teatrala radioVezi: Arhiva Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu

Arhiva Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu

costintuchilaFITS 2017Acei oameni minunați și mașinăriile lor visătoare,Centre Culturel de Rencontre Abbaye de Neumünster,Esch,Fado Violado,festivalul internațional de teatru de la sibiu,flamenco,Gala Celebrităților FITS 2017,Group TAGO,Helga Davis,marcel iureș,maria pages,metamorfoze,Ohad Naharin,Philippe Genty,Rimas Tuminas,robert wilson,silviu purcărete,Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu,vasile șirli
Ziua de vineri, 16 iunie, a opta din FITS 2017, a strâns din nou impresii puternice din partea publicului prezent la spectacolele itinerante și cele din săli. Ultima reprezentație de la Sibiu a spectacolului de patrimoniu ”Metamorfoze”, în regia lui Silviu Purcărete, a adunat, la porțile Fabricii de Cultură,...