premiera-teatrul-bacovia-amphitrion-38-giraudoux

Teatrul Municipal „Bacovia” din Bacău prezintă prima premieră a stagiunii 2016–2017, Amphitrion’38 de Jean Giraudoux, regia și adaptarea Horia Suru. Premiera va avea loc joi, 3 noiembrie 2016, la ora 18.00, în Sala Mare a teatrului. Traducere de Doru Mareș. Distribuția: Alcmena: Ana Adelaida Perjoiu, Jupiter: Bogdan Matei, Amphitrion: Dumitru Rusu, Mercur: Ștefan Alexiu, Sosia: Viorel Baltag, Gornistul: Florin Zăncescu, Războinicul: Ștefan Ionescu, Leda: Florina Găzdaru, Eclise: Corina Goranda, Ecoul/Vocea cerească: Nela Zare, Hercule/Umbra lui Dumnezeu: Daria Coșa, Umbra Alcmenei: Maria Caba, Umbra lui Amphitrion: Ana Săndulache. Scenografia: Cristian Marin. Coregrafia: Sophie D. Asistent regie: Alina Simionescu. Echipa tehnică: Nicu Pașcu (regizor tehnic), Daniel Constantin Bibire (lumini), Cristi Jugaru (sunet), Elena Pătrașcu (perucherie), Olărașu Gabriela (cabinieră), Milică Răducanu (șef producție), Bogdan Adrian (producție) Adrian Vernica (recuziter), Aprofirei Gheorghe, Bilu Ionel, Tinel Cojocariu, Titi Iacob, Dănilă Constantin (mânuitori decor).

amphitrion-38-giraudoux

Din studiile noastre, punerea în scenă a piesei Amphitrion’38 ar fi o premieră la nivel național, aceasta fiind întâia oară când Amphitrionul lui Giraudoux apare pe o scenă românească.

„Nu există nici un conflict cu zeii! În scurta noastră trecere prin ființă, de prea multe ori fugim de noi și ne ascundem în spatele lui «cu voia Domnului» sau în «nu a fost să fie». Amphitrion’38 este un spectacol uman despre asumarea propriilor noastre eșecuri fără scuza falsei «pedepse divine»” spune Horia Suru (www.horiasuru.ro).

jean-giraudoux
Trio-ul magic, Horia Suru, Cristian Marin și Sophie D, reușește să aducă în prezent o piesă de inspirație mitologică, printr-o reducere la esență și o expansiune a simțurilor, ce sigur vă vor face să plecați de la această piesă foarte plăcut impresionați. 
De asemenea, aceasta este prima, și sperăm nu și ultima, premieră sub conducerea noii directoare a Teatrului Municipal „Bacovia„, Eliza Noemi Judeu.

Sinopsis: Jupiter, în dorința sa de a o seduce pe muritoarea Alcmena, ia chipul soțului Alcmenei, Amphitrion. Însă, mai întâi, pentru a-l putea îndepărta, Jupiter declanșează un război la care Amphitrion este obligat să ia parte. Odată îndepărtat Amphitrion, Jupiter se prezintă Alcmenei.

horia-suru1

Horia Suru

Horia Suru a absolvit Facultatea de Teatru și Televiziune la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și are studii masterale în Teatru, Film și Multimedia la aceeași universitate.
În anul 2016 a regizat Columbinus după Stephen Karam și PJ Paparelli la Teatrul Municipal din Baia Mare, Umbre, un studiu, după Jocul de-a teatrul de Georgiana Barcan și Umbre de Ilinca-Anamaria Prisăcariu la Teatrul Excelsior și Refugiul de Jennifer Haley la Teatrul Odeon.

sophie-duncan

Sophie Duncan

Născută în Marea Britanie, Sophie Duncan lucrează la nivel internațional ca performer și coregraf, alături de teatre și companii de circ contemporan. Ca dansator și acrobat, portofoliul ei include Scalada Vision la Cirque du Soleil în Andorra, Pop Circus al Roundhouse, Londra și alături de The House Of Dancing Water, Franco Dragone, Macau, China.

Cristian Marin este un reprezentant al unei noi generații, cu un parcurs care anunță destinații în mai multe domenii artistice, un scenograf care se remarcă prin lipsa de prejudecăți în abordările propuse. În anul 2011, a absolvit studiile în arta scenografiei la Universitatea Națională de Teatru și Film „I. L. Caragiale”, clasa profesorilor Ștefania Cenean și Ștefan Caragiu.

Comunicat al Teatrului Municipal „Bacovia” din Bacău

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva Teatrul „Bacovia”

Arhiva rubricii Premieră

costintuchilaPREMIERĂamphitrion 38,horia suru,jean giraudoux,premiera rtr,sophie duncan,teatrul bacovia bacau
Teatrul Municipal „Bacovia” din Bacău prezintă prima premieră a stagiunii 2016–2017, Amphitrion’38 de Jean Giraudoux, regia și adaptarea Horia Suru. Premiera va avea loc joi, 3 noiembrie 2016, la ora 18.00, în Sala Mare a teatrului. Traducere de Doru Mareș. Distribuția: Alcmena: Ana Adelaida Perjoiu, Jupiter: Bogdan Matei, Amphitrion: Dumitru Rusu,...