Andreea Bibiri premiu Galati

Duminică, 15 octombrie 2017, la decernarea premiilor Festivalului Național de Comedie de la Galați, actrița Andreea Bibiri a primit Premiul pentru cea mai bună interpretare feminină, pentru rolul Maria din spectacolul ”O femeie singură” de Dario Fo și Franca Rame, produs de Teatrul de Artă București.

Pe 23 (ora 22.00) și 27 octombrie 2017 (ora 18.00), spectacolul se joacă în cadrul Festivalului Național de Teatru, la București, în sala Teatrului de Artă din strada Sfântul Ștefan nr. 21. Biletele sunt disponibile pe MyStage.ro.

În luna august, pentru rolul din același spectacol, Andreea Bibiri a fost nominalizată la Premiul pentru cea mai bună actriță, la UNDERCLOUD – Festival de Teatru Independent de Orice.

TAB_O femeie singura2

Spectacolul ”O femeie singură” a avut premiera în toamna anului 2016, în cadrul Maratonului Teatrului Independent – Bucharest Fringe. Regia îi aparține lui Daniel Grigore-Simion, scenografia este semnată de Adrian Pitica, iar conceptul și grafica afișului îi aparțin Adelinei Pitica.

Despre textul celor doi dramaturgi italieni, motivație și provocare, regizorul Daniel Grigore-Simion afirma: ”Provocarea mea personală a fost modul de abordare a personajului, a textului, a actriței și, evident, a publicului. Iar provocarea s-a numit sinceritate. Pentru că Maria, protagonista piesei lui Dario Fo și a lui Franca Rame, este cea mai sinceră persoană din lume, cea mai inocentă, naivă, cea mai caldă. Maria întruchipează suma femeilor abuzate fizic, verbal sau non-verbal, este exponentul a 2000 de ani de ignoranță și nedreptate. Nu sunt neapărat un feminist, dar sunt adeptul egalității de șansă, al dreptului fiecăruia de a fi stăpân pe corpul și pe acțiunile sale.”

TAB_O femeie singura3

Andreea Bibiri în spectacolul ”O femeie singură”. Foto: Teatrul de Artă din București

În ciuda poveștii – mai degrabă dramatică –, Andreea Bibiri spune că spectacolul ”O femeie singură” descrețește bine frunțile, pentru că ”textul este scris cu foarte mult umor și nu poți să nu ții cont de el – totuși e scris de Dario Fo care a fost un mare comedian. Eu m-am distrat foarte tare lucrându-l.”

Comunicat al Teatrului de Artă din București

logo revista teatrala radioVezi: Arhiva Teatrul de Artă din București 

Arhiva rubricii Premii

costintuchilaPREMIIandreea bibiri,Dario Fo și Franca Rame,Festivalul Național de Comedie de la Galați,o femeie singură,premii rtr,teatrul de arta din bucuresti
Duminică, 15 octombrie 2017, la decernarea premiilor Festivalului Național de Comedie de la Galați, actrița Andreea Bibiri a primit Premiul pentru cea mai bună interpretare feminină, pentru rolul Maria din spectacolul ”O femeie singură” de Dario Fo și Franca Rame, produs de Teatrul de Artă București. Pe 23 (ora 22.00)...