premiera auditie majestic tnr

Teatrul Naţional Radiofonic vă invită luni, 11 noiembrie 2013, de la ora 11.00, la Clubul Ramada-Majestic, de pe Calea Victoriei din Bucureşti, unde va avea loc lansarea şi audiţia cu public a premierei: Anița Nandriș-Cudla Amintiri din viaţă. 20 de ani în Siberia, spectacol de teatru-document, prezentat în două părţi, la Radio România Cultural, în seria „Biografii, memorii”. Scenariul radiofonic este realizat de Magda Duţu şi Raisa Radu, după cartea 20 de ani în Siberia de Aniţa Nandriş-Cudla, publicată la Editura Humanitas. Regia artistică: Petru Hadârcă.

spectacol teatru radiofonic anita nandris cudla

În distribuţie: Rodica Mandache, Annemary Ziegler, Monica Ghiuţă, Mihai Bica, Mircea Constantinescu, Dorin Andone, Marcelo Cobzariu, Alexandru Nedelcu, Silviu Oltean, Sorin Şaguna, Emilia Dobrin, Julieta Strâmbeanu, Orodel Olaru, Magda Duţu, Gheorghe Pufulete, Costin Manoliu, Milica Creiniceanu, Petru Hadârcă. Cu participarea doctorului Gheorghe Nandriş – nepotul Aniţei Nandriş-Cudla. Regia de studio: Milica Creiniceanu. Regia muzicală: Luiza Mateescu. Regia tehnică: ing. Mirela Georgescu. Redactor: Costin Manoliu. Producător: Magda Duţu.

Spectacol sponsorizat de: SC MAJESTIC TOURISM SA – RAMADA MAJESTIC BUCUREŞTI şi AGRICOLA INTERNAŢIONAL SA BACĂU.

Premiera radiofonică: Partea I – Aniţa Nandriş-Cudla – Amintiri din viaţă – se va difuza marţi, 12 noiembrie, ora 19.00, la Radio România Cultural.

Partea a II-a – Aniţa Nandriş-Cudla – 20 de ani în Siberia” – marţi, 26 noiembrie, ora 19.00, la Radio România Cultural.

petru hadarca

Aniţa Nandriş-Cudla (1904–1986) s-a născut într-o familie de ţărani din nordul Bucovinei. Printre cei 13.000 de români din acest ţinut, care au trăit, în iunie 1941, groaza deportării, s-a aflat şi Aniţa cu întreaga familie. Fără a fi vinovată şi fără a fi judecată, a fost ridicată de KGB în miez de noapte, împreună cu cei trei copii mici ai săi, separată de soţ şi deportată în străfundul Siberiei, dincolo de Cercul Polar. În această sălbăticie a Siberiei a luptat pentru supravieţuire 20 de ani.

Şi-a ocrotit copiii cu preţul vieţii, dovedind o putere de sacrificiu şi o rezistenţă morală dincolo de orice imaginaţie. A intrat de două ori în comă şi de fiecare dată şi-a revenit, singurul tratament fiind iubirea nemărginită pentru copii şi credinţa în Dumnezeu. Abia ştiutoare de carte, întoarsă acasă, Aniţa a scris în cuvinte simple povestea acestei supravieţuiri. A încredinţat manuscrisul nepotului său, dr. Gheorghe Nandriş, în 1982, rugându-l să-i promită că-l va trece peste graniţă în România şi-l va face cunoscut. S-a stins în 1986, cu sentimentul datoriei împlinite. Citește articolul integral în pagina Teatrul Național Radiofonic.

Magda Duțu

Promo spectacol

costintuchilaPREMIERĂamintiri manuscris,anița nandriș cudla,biografii meorii,credință. 20 de ani în siberia,deportare siberia,monicalovinescu,petru hadarcaregie teatru radiofonic,spectacol teatru document
Teatrul Naţional Radiofonic vă invită luni, 11 noiembrie 2013, de la ora 11.00, la Clubul Ramada-Majestic, de pe Calea Victoriei din Bucureşti, unde va avea loc lansarea şi audiţia cu public a premierei: Anița Nandriș-Cudla – Amintiri din viaţă. 20 de ani în Siberia, spectacol de teatru-document, prezentat în două...