aniversare florin piersic jocul de a vacanta

Casa de producție a TVR spune „La mulţi ani, Florin Piersic!” şi difuzează spectacolul Jocul de-a vacanța de Mihail Sebastian luni, 25 ianuarie 2016, ora 20.00 la TVR 2 şi sâmbătă, 30 ianuarie 2016, ora 20.00 la TVR 3. În distribuție: Florin Piersic, Violeta Andrei, Matei Alexandru, Tamara Buciuceanu-Botez, Victor Moldovan, Sebastian Papaiani, Coca Andronescu, Marian Hudac, Mariana Cercel, Vasile Filipescu. Adaptarea și regia TV: Geo Saizescu. Imaginea: Edwiga Adelman. Scenografia: Vasile Rotaru.

jocul-de-a-vacanta3 florin piersic

Florin Piersic în Jocul de-a vacanța de Mihail Sebastian

Actele ar spune că în 27 ianuarie 2016 împlinește 80 de ani. În fapt, e greu să îi dai o vârstă, să îi limitezi conturul doar la două cifre seci. E peste tot.

Că ne gândim la teatru sau la film, la emisiunile de televiziune sau la anecdote, că întrebi un senior despre el sau că întrebi o tânără domnișoară, toată lumea îl cunoaște.

Este, probabil, actorul român pe care putem să îl numim, fără ezitare, vedetă. În accepțiunea dată de dicționar, nu în cea „mărinimoasă” dată de revistele colorate. E popular, întoarce capete pe stradă și umple sălile de teatru oriunde în țară.

jocul-de-a-vacanta tamara buciuceanu florin piersic

Alături de Tamara Buciuceanu-Botez

A jucat cam tot ce se putea. De la haiduci până la juni focoși, de la rebeli până la bărbați rafinați, doar Hamlet i-a lipsit, spunea cândva cu o urmă de tristețe.

Se spune că vorbește mult și că istorisirile sale se pot întinde pe ore întregi. Cum ar putea, oare, să fie scurte poveștile cuiva care și-a transformat toate întâmplările în sărbătoare? Și cum de oamenii îi sorb cuvintele și pot, lesne, să trăiască senzația pe care artistul vrea să o transmită? Să fie acesta harul adevăraților creatori?

Vă lăsăm pe dumneavoastră să priviți și să răspundeți.

jocul-de-a-vacanta teatru tv

Sursa foto: TVR

Teatrul de televiziune este un proiect coordonat de Casa de producție a TVR şi difuzat pe TVR 2 în fiecare seară de luni. Producător coordonator: Demeter András István.

logo revista teatrala radio

Vezi și: Arhiva rubricii Teatru TV 

Arhiva rubricii Cronica de teatru tv de Ani Bradea  

costintuchilaTEATRU TVaniversare florin piersic,casa de productie tvr,florin piersic 80,geo saizescu,jocul de-a vacanta,mihail sebastian,tamara buciuceanu,violeta andrei
Casa de producție a TVR spune „La mulţi ani, Florin Piersic!” şi difuzează spectacolul Jocul de-a vacanța de Mihail Sebastian luni, 25 ianuarie 2016, ora 20.00 la TVR 2 şi sâmbătă, 30 ianuarie 2016, ora 20.00 la TVR 3. În distribuție: Florin Piersic, Violeta Andrei, Matei Alexandru, Tamara Buciuceanu-Botez, Victor...