aniversare george mihaita tvr

Casa de Producție a TVR îl aniversează pe actorul George Mihăiță prin programarea spectacolului ”Bani din cer” de Ray Coonay, în montarea lui Horaţiu Mălăele. Traducere de Gheorghe Lăzărescu. În distribuţie: George Mihăiţă, Virginia Mirea, Gheorghe Dănilă, Mihaela Teleoacă, Dan Tudor, Eugen Racoţi, Şerban Georgevici. Scenografia: Puiu Antemir. Producător: Zoe Bălan. Regia TV: Silviu Jicman. Regia artistică: Horaţiu Mălăele. Spectacol preluat de la Teatrul de Comedie.

George Mihăiță în ”Bani din cer”

George Mihăiță în ”Bani din cer”

”Într-o lume răvăşită de conflicte religioase, interetnice, interumane, într-o lume măcelărită de prostie si incultură, singura soluţie pământean-tămăduitoare ar fi lumina spiritului. Ştiut fiind că şi comedia este chiriaşa pe viaţă în casa spiritului, avand convingerea că şi râsul va mântui lumea, propunem acest spectacol al cărui singură mare virtute este UMORUL.”Horaţiu Mălăele.

Program de difuzare:

TVR Internațional vineri, 21 septembrie 2018, ora 23.00 şi sâmbătă, 22 septembrie 2018, ora 15.50
TVR Moldova sâmbătă, 22 septembrie 2018, ora 11.40
TVR 3 duminică, 23 septembrie 2018, ora 20.00

George Mihăiţă s-a născut în 23 septembrie 1948. A absolvit în 1971 Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică ”I. L. Caragiale” din București, secția Actorie, clasa prof. univ. Sanda Manu. Începând cu anul 2000 este directorul Teatrului de Comedie din București.

Este cunoscut pentru zecile de roluri în spectacolele de la Teatrul de Comedie, Teatrul L. S. Bulandra, Teatrul Național ”I. L. Caragiale” dar și pentru rolurile din filme ca ”Reconstituirea”, regizat de Lucian Pintilie, ”Promisiuni”, regia Elisabeta Bostan, ”Niște băieți grozavi”, regia Cornel Diaconu, Omul zilei”, regia Dan Pița, ”Nunta mută”, regia Horaţiu Mălăele, ”Undeva la Palilula” (2012) sau din seria ”B.D.”

Bani din cer 2

Despre rolul din ”Reconstituirea”, iată ce declara în urmă cu 5 ani în ziarul ”Adevărul”:

”Am dat probe cu Pintilie la Sinaia, puţin mai sus de gară. Locul se vede, mă opresc şi acum, când trec prin zonă, şi-mi dau seama câte mutaţii geografice se petrec, doar privind locul acela. S-a dus terenul la vale, nu mai seamănă deloc cu locul unde am dat eu probe… Dar, să revin. Am dat mai mulţi probe. Ne-au dat scenariul să-l citim. În dreptul rolului meu era scris «Virgil Ogăşanu sau Sebastian Papaiani». Aşa am primit scenariul. Am dat probele şi am primit o scrisoare acasă, în care nu era specificat dacă am luat sau nu proba, dar ne zicea ca, peste vară, să nu ne tundem şi să nu ne bronzăm. Probabil mai căutau şi pe alţii. Am filmat, dar nu-mi dădeam seama cât de important era ceea ce făceam. Ţin minte că i-am spus lui Pintilie: «După ce terminăm, poate aveţi şi un film în care să simt şi eu că mă remarc». Superb… Da, şi Pintilie, ca un părinte, mi-a zis: «Stai să vezi premiera.» Da, a fost direct interzis. L-au pus la «Luceafărul» fără afişe! S-au spart geamuri în haosul acela, toată lumea voia să-l vadă. Păi, când tovarăşii din conducere au vizionat filmul, unul dintre ei a spus că această peliculă ar trebui închisă într-o cameră şi înghiţită cheia. Ceauşescu i-a dat drumul. Noroc că era în perioada lui de deschidere, aşa.”

Imagini din spectacolul ”Bnai din cer” Sursa foto TVR

Imagini din spectacolul ”Bani din cer”. Sursa foto: TVR

Actorul George Mihăiță a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul Național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori, ”pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului romanesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București”. A fost redactorul şef al revistei pentru adolescent ”Salut”.

Teatrul Național de Televiziune este un proiect al Casei de Producție a TVR, difuzat pe canalele TVR. Producător coordonator: Demeter András István.

Comunicat al Casei de Producție a TVR

Vezi: Arhiva rubricii Teatru TV 

Arhiva rubricii Cronica de teatru tv de Ani Bradea

costintuchilaTEATRU TVcasa de producție a tvr,george mihăiță,teatrul de comedie
Casa de Producție a TVR îl aniversează pe actorul George Mihăiță prin programarea spectacolului ”Bani din cer” de Ray Coonay, în montarea lui Horaţiu Mălăele. Traducere de Gheorghe Lăzărescu. În distribuţie: George Mihăiţă, Virginia Mirea, Gheorghe Dănilă, Mihaela Teleoacă, Dan Tudor, Eugen Racoţi, Şerban Georgevici. Scenografia: Puiu Antemir. Producător: Zoe Bălan. Regia...