aniversare stela popescu teatru radiofonic

Luni, 21 decembrie 2015,  la ora 11.00, la clubul Ramada-Majestic de pe Calea Victoriei din Bucureşti, Teatrul Național Radiofonic o sărbătoreşte pe marea actriţă Stela Popescu, la împlinirea vârstei de 80 de ani, prin lansarea premierei radiofonice a spectacolului Naţiune, fii deşteaptă!, scenariu de Niculae Urs după  farsa Conu Leonida faţă cu reacţiunea de Ion Luca Caragiale. Adaptarea radiofonică şi regia artistică: Dan Puican. În distribuţie: Stela Popescu, Niculae Urs şi Adriana Trandafir. Regia de studio: Violeta Berbiuc. Regia muzicală: Patricia Prundea. Redactor: Irina Soare. Spectacol realizat cu sprijinul farmaciilor Catena.

natiuneC

,,Stela Popescu  şi-a câştigat, în primul rând, dreptul de a fi o actriţă de succes. Impresarii o caută, afişele o «pun la zid», secretarele îi deschid uşile, cu zâmbetul pe faţă, iar publicul o aplaudă, uneori, frenetic. Ea nu poartă numai norocul de a fi posesoarea unui talent extraordinar; ea şi-a construit cariera prin efortul de a face faţă talentului său…’’, nota regretatul om de teatru Aurel Storin. Un argument în plus, pentru a susține acestă afirmație este și premiera radiofonică, inspirată din capodopera lui Ion Luca Caragiale, semnată de maestrul Dan Puican. 

Stela Popescu

Stela Popescu

Montarea îi oferă marii actriţe o partitură de anvergură, pe măsura talentului său excepţional iar pentru publicul ascultător este un prilej de a se bucura de reîntâlnirea cu unul dintre idolii săi. În viziunea lui Dan Puican, cuplul Conu Leonida-Coana Efimița, interpretat de Niculae Urs și Stela Popescu și potențat de intervenția energică și plină de haz a Adrianei Trandafir în rolul slujnicei, Safta, capătă valențe de universalitate, demonstrând, o dată în plus, actualitatea operei caragialiene. Spectacolul se adaugă zecilor și sutelor de roluri, interpretate de Stela Popescu la teatrul radiofonic ori în emisiunile de divertisment, creații  artistice care  alcătuiesc o carieră radiofonică impresionantă, spectacole de referință, care stau mărturie  talentului său incontestabil,  nealterat de timp, bucuriei de a trăi, cu aceeaşi intensitate, emoţia artistică, dorinţei  de a se dărui publicului.

Așadar, vă invităm să fiţi împreună cu noi la lansarea spectacolului radiofonic Naţiune, fii deşteaptă!

logo revista teatrala radioVezi: Arhiva rubricii Aniversare

Arhiva Teatrul Național Radiofonic

costintuchilaANIVERSAREadriana trandafir,auditii la majestic,aurel storin,conu leonida fata cu reactiunea,dan puican,i l caragiale,natiune fii desteapta,nicolae urs,premieră tnr,stela popescu
Luni, 21 decembrie 2015,  la ora 11.00, la clubul Ramada-Majestic de pe Calea Victoriei din Bucureşti, Teatrul Național Radiofonic o sărbătoreşte pe marea actriţă Stela Popescu, la împlinirea vârstei de 80 de ani, prin lansarea premierei radiofonice a spectacolului Naţiune, fii deşteaptă!, scenariu de Niculae Urs după  farsa Conu Leonida faţă...