spectacole teatrul national sibiu ianuarie 2015

Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu urează tuturor prietenilor și spectatorilor „La mulți ani!” și declară deschis anul teatral 2015! Actorii TNRS revin pe scenă începând din 8 ianuarie, în primele patru zile fiind programate unele dintre cele mai de succes spectacole ale stagiunii: Oscar și buni Roz, Marat/Sade, De ce Hecuba?! și Încurcă-i drace. 

Foto TNRS_Oscar-si-buni Roz

Diana Fufezan în Oscar și buni Roz

Joi, 8 ianuarie 2015, la ora 19.00, vă invităm să începeți anul alături de noi, asistând la o reprezentație de excepție: Oscar și buni Roz, cu Diana Fufezan, cel mai potrivit spectacol pentru a rămâne încă puţin în atmosfera tandră a sărbătorilor. Diana Fufezan prezintă în acest spectacol o poveste tulburătoare, după cunoscutul text semnat de Éric-Emmanuel Schmitt. Cu Buni Roz pe post de ghid, Oscar, un băieţel de zece ani, parcurge printre râsete şi lacrimi itinerarul emoţionant al tuturor vârstelor şi experienţelor umane, îmbogăţite de imaginaţia lui care îmbracă realitatea în haina miraculosului. Spectacolul va avea loc la Sala Studio din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor. 

FOTO TNRS_Marat Sade _Dragos Dumitru

Marat/Sade. Foto: Dragoș Dumitru

Week-end-ul începe cu una dintre cele mai noi producții ale teatrului: Marat/Sade după Peter Weiss, regia: Charles Muller. Închis în azilul de boli mintale Charenton, Marchizul de Sade pune în scenă o piesă despre ultimele ore din viața lui Jean-Paul Marat, unul dintre cei mai radicali scriitori și politicieni ai Revoluției Franceze, alături de pacienții și deținuții politici închiși în azil. Lumea acestei piese dezvăluie nebunia lumii în care trăim, şi se pune întrebarea fundamentală: cine este cu adevărat nebun? Bolnavii sau cei care dețin puterea… și abuzează de ea? Reprezentația va avea loc vineri, 9 ianuarie 2015, ora 19.00, la sala Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu. 

Foto TNRS_Hecuba-Sebastian Marcovici

De ce Hecuba?! Foto: Sebastian Marcovici

Sâmbătă, 10 ianuarie este ziua dedicată spectacolului De ce Hecuba?! de Matei Vișniec, o punere în scenă în cheie modernă, ce dă naștere unor întrebări fundamentale. În regia Ancăi Bradu şi scenografia lui Mihai Păcurar, se dezvăluie lumea spectaculoasă a Antichităţii şi un personaj feminin de dimensiuni apocaliptice, Hecuba, mama care are curajul să ceară socoteală zeilor care controlează viaţa şi moartea copiilor săi. Hecuba e obligată să retrăiască la temperatura extazului fiecare episod memorabil din viața ei de mamă și regină. De ce de la căderea Troiei când Hecuba și-a pierdut 19 copii în focul luptelor și până acum, nu s-a schimbat de fapt nimic? Vă așteptăm sâmbătă, ora 19.00, la Sala TNRS, să vedeți un spectacol pe care nu-l veți uita ușor. 

Foto TNRS_Incurca-i drace_Sebastian Marcovici

Încurcă-i drace. Foto: Sebastian Marcovici

Duminică, 11 ianuarie, ora 19.00, este momentul comediei! Spectacolul Încurcă-i drace de Ray Cooney, regia: Șerban Puiu, este o succesiune de răsturnări de situaţie dintre cele mai neaşteptate, cu hohote de râs garantate. Având la bază o reţetă aparent simplă, regia lui Şerban Puiu se remarcă prin precizia aproape mecanică a derulării scenelor în care actorul este pus în prim-plan, într-un joc plin de forţă. Acţiunea spectacolului se desfăşoară într-un hotel londonez, unde ministrul Richard Willy îşi dă întâlnire cu secretara unui lider din opoziţie, deşi ar trebui să participe la o sesiune parlamentară importantă. Situaţia acestora devine una complicată pentru că în cameră descoperă cadavrul unui bărbat… Urmarea o veți descoperi venind la Sala TNRS duminică seara!

sigla teatrul din sibiuProgramul complet al spectacolelor din luna ianuarie este afişat pe site-ul www.tnrs.ro

Biletele au fost puse în vânzare la Agenţia Teatrului din bd. Nicolae Bălcescu nr. 17.

Biletele la spectacolele Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu se pot cumpăra și din rețeaua națională a magazinelor Domo, Germanos, Orange și Vodafone, librăriile Humanitas și Cărturești sau online pe www.eventim.ro. Pentru biletele achiziţionate online se percepe un comision de 10%. De asemenea, biletele pot fi achiziţionate cu 30 de minute înainte de începerea spectacolului, la intrarea în sală, în limita locurilor disponibile.

Pentru spectacolele Teatrului Național „Radu Stanca“ Sibiu nu se pot face rezervări de bilete, locul în sala de spectacol fiind garantat doar prin cumpărarea biletului. 

Daniela Plopeanu

PR, Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu

logo revista teatrala radioArhiva Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu

costintuchilaȘTIRIdiana fufezan,eric emmanuel schimitt,matei vișniec,oscar si buni roz,revoluția franceză,teatrul național radu stanca
Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu urează tuturor prietenilor și spectatorilor „La mulți ani!” și declară deschis anul teatral 2015! Actorii TNRS revin pe scenă începând din 8 ianuarie, în primele patru zile fiind programate unele dintre cele mai de succes spectacole ale stagiunii: Oscar și buni Roz, Marat/Sade,...