reflex 4 sfantu gheorghe

Tineri critici la Festivalul Internațional de Teatru REFLEX4

Teatrul ”Tamási Áron” din Sfântu Gheorghe organizează la începutul lunii mai, 2018, pentru a patra oară Festivalul Internațional de Teatru REFLEX. Ca și în cadrul edițiilor anterioare, festivalul va găzdui un workshop pentru tineri critici și teatrologi între 6–14 mai. Atelierul ”In/between Reflex(ions)” dorește să susțină dialogul profesional despre teatru și să sprijine critica teatrală de limba română și maghiară.

workshop_vargyasi levente

Workshopul va avea ca mentori renumiți profesioniști: Beatrix Kricsfalusi (cercetător de teatru, lector al Universității din Debrețin), Iulia Popovici (critic și curator de teatru, redactor al săptămânalului ”Observatorul Cultural”), Andrew Haydon (critic de teatru freelance, autorul blogului Postcards from the Gods), Stefan Johansson (critic și dramaturg, fost colaborator al Radioului Suedia și al Operei Regale din Suedia). Îndrumat de ei, participanții vor scrie și redacta blogul critic al festivalului, în limbile română, maghiară și engleză. Conducătorii atelierului vor sta la dispoziția participanților cu toată experiența lor profesională, iar textele elaborate, înainte să apară pe website-ul festivalului, vor fi atent îngrijite din punct de vedere profesional, al corectitudinii limbii și stilistic. Atelierul se propune ca o formă de pregătire a criticilor și teatrologilor aflați la începutul carierei, contribuie la formarea lor, la dezvoltarea aptitudinilor, la încurajarea lor și la construirea legăturilor profesionale.

Limba folosită în cadrul atelierului este engleza.

Cei interesați sunt rugați să trimită un email în limba engleză în care se prezintă și atașat (în format Word) o cronică de teatru nepublicată, scrisă în limba maternă sau în engleză. Este important ca spectacolul ales să folosească un limbaj teatral contemporan. Participanții vor fi aleși de către mentori și de către organizatori pe baza cronicilor trimise. Festivalul oferă cazare, masă și intrare la spectacole. Costul călătoriei va fi acoperit de participanți.

Pentru a aplica și pentru alte informații ne puteți contacta pe reflexfest@gmail.com până pe 6 aprilie 2018.

Comunicat al Teatrului ”Tamási Áron” din Sfântu Gheorghe

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva rubricii Workshop

costintuchilaWORKSHOPFestivalul Internațional de Teatru REFLEX,Teatrul ”Tamási Áron” din Sfântu Gheorghe,workshop
  Tineri critici la Festivalul Internațional de Teatru REFLEX4 Teatrul ”Tamási Áron” din Sfântu Gheorghe organizează la începutul lunii mai, 2018, pentru a patra oară Festivalul Internațional de Teatru REFLEX. Ca și în cadrul edițiilor anterioare, festivalul va găzdui un workshop pentru tineri critici și teatrologi între 6–14 mai. Atelierul ”In/between...