aprilie dimineata mihai ispirescu teatru tv

Spectacolul pe care Casa de Producție a TVR vi-l propune în săptămâna 10–15 aprilie 2017, este o premieră tv: Aprilie, dimineaţa de Mihai Ispirescu, preluare a producṭiei Teatrului ”Nottara” din București. Distribuṭia: George Berzea – Mihai Marinescu; Constantin „Tică” Stroescu – Lucian Ghimiși; William Georgescu / Nenăscutul – Dan Clucinschi; Aspasia – Ada Navrot; Cristina – Raluca Tiţa. Regia şi ilustraţia muzicală: Diana Lupescu. Scenografia: Victor Diaconu, Cătălin Manea.

Echipa TVR: producţie: Cezarina Hărăbor; scenografie: Paul Isac; director de imagine: Vlad Tănase; regia tv: Gini Ignat; producător: Sînziana Miloşoiu. 

Program de difuzare:

TVR 2: luni, 10 aprilie 2017, ora 20.10

TVR HD: sâmbătă, 15 aprilie 2017, ora 19.00

TVR 3: sâmbătă, 15 aprilie 2017, ora 20.00

TVR Moldova: sâmbătă, 15 aprilie 2017, ora 16.00.

Aprilie mihai ispirescu

Cine ar fi crezut că o cifră fictivă la Serviciul de statistică va declanşa un fenomen cel puţin bizar? Un suflet, încă nenăscut, dar raportat la recensământ, se instalează într-un oarecare Georgescu. Vrea să afle dacă viaţa merită trăită, iar această responsabilite pică pe umerii şefului George Berzea şi a statisticianului Tică Stroescu. Ei răspund în faţa instituţiei, a colectivului şi a întregii ţări de buna şedere în prezent a Viitorului. Trebuie să îl convingă pe Nenăscut că vremurile sunt prospere, viaţa e frumoasă şi tot omul e fericit, deci că merită să se nască pe plaiurile României. Singura problemă este sus-numitul Georgescu – un individ necorespunzător standardelor. În ajutor este chemată abila doamnă Aspasia. Experienţa (este de trei ori văduvă) o recomandă pentru rezolvarea situaţiei. Va reuşi oare să îl facă pe acesta un ”element de răspundere” al societăţii?

Aprilie 9

După o odisee a cenzurii, pe care a parcurs-o cu temeritate, textul se reîntoarce sub titlul original, Aprilie, dimineaţa, în teatrul în care a cunoscut succesul înainte de Decembrie 1989. Regizoarea Diana Lupescu, împreună cu dramaturgul Mihai Ispirescu, actualizează piesa scrisă în 1988, în cadrul programului Piese vechi în haine noi.

Aprilie 10

Fotografii de Vlad Tănase

logo mic casa de productie tvrNoutatea pe care Casa de Producție a TVR o aduce în următorul trimestru vine ca răspuns la dorința telespectatorilor de a avea ore variate de difuzare a Teatrului Național de Televiziune. Astfel, în fiecare săptămână a următorului trimestru, același titlu va beneficia de câte trei difuzări, pe canale diferite, la ore diferite: TVR 2 – luni, TVR 3 – sâmbăta și TVR Moldova, tot sâmbăta. 

Teatrul Național de Televiziune este un proiect al Casei de Producție a TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe www.tvrplus.ro. Producător coordonator: Demeter András István.

Comunicat al Casei de Producție a TVR

logo-revista-teatrala-radioVezi și: Arhiva rubricii Teatru TV 

Arhiva rubricii Cronica de teatru tv de Ani Bradea 

costintuchilaTEATRU TVaprilie dimineata,casa de producție a tvr,diana lupescu,Lucian Ghimiși,mihai ispirescu,premiera,Teatrul „Nottara” din București
Spectacolul pe care Casa de Producție a TVR vi-l propune în săptămâna 10–15 aprilie 2017, este o premieră tv: Aprilie, dimineaţa de Mihai Ispirescu, preluare a producṭiei Teatrului ”Nottara” din București. Distribuṭia: George Berzea – Mihai Marinescu; Constantin „Tică” Stroescu – Lucian Ghimiși; William Georgescu / Nenăscutul – Dan Clucinschi;...