Reportaj realizat de RALUCA RĂDULESCU

aproape maine teatrul de arta reportaj

Recent, în 20 noiembrie 2014, la Teatrul de Artă din Bucureşti a avut loc premiera spectacolului Aproape Maine de John Cariani. Regia: Andreea Vulpe. În distribuție: Cristina Juncu, Sabrina Iașchevici, Alice Nicolae, Vladimir Albu, Ionuţ Vișan, Corneliu Ulici. Scenografia Dan Titza.

În miezul unei nopţi de iarnă îngheţate, fără lună, dintr-o aşezare aproape polară şi aproape mitică, care „aproape că” aparţine de statul american Maine, nimic nu e aşa cum pare. Când aurora boreală apare pe cerul spuzit de stele, locuitorii din Maine se trezesc că dragostea le intră sau le iese din casă pe nepusă masă. „Călcâiele se aprind” încetează să mai fie o metaforă, iar „inimile sunt zdrobite” la propriu. Unii  aproape că-şi găsesc dragostea, alţii  aproape că o pierd, iar alţii îşi „prind urechile” în ea. Dar rănile se vindecă şi inimile se repară – aproape că! – în această horă comică a dragostei, pe care „The Dallas Observer” o numeşte „Visul îmblănit al unei nopţi de iarnă”. 

aproape maine john cariani noapte de iarna

„Fiecare poveste atinge, ca punct culminat, un moment magic. Scenele se petrec în același moment al zilei, atunci când ceasul bate ora nouă seara, atunci când din lumina nordului, la început de noapte, se naște o atmosferă magică. […] Despre asta vreau să vorbesc în piesă, despre această clipă și despre ceea ce li se poate întâmpla oamenilor în fracțiunea de secundă dintre două bătăi ale inimii.” – John Cariani.


logo revista teatrala radio

Vezi: arhiva rubricii Reportaj

 

costintuchilaREPORTAJandreea vulpe,aurora boreală,cristina juncu,dallas,john cariani,maine,metaforă,raluca radulescu,sabrina iaschevici,vis de iarnă
Reportaj realizat de RALUCA RĂDULESCU Recent, în 20 noiembrie 2014, la Teatrul de Artă din Bucureşti a avut loc premiera spectacolului Aproape Maine de John Cariani. Regia: Andreea Vulpe. În distribuție: Cristina Juncu, Sabrina Iașchevici, Alice Nicolae, Vladimir Albu, Ionuţ Vișan, Corneliu Ulici. Scenografia Dan Titza. În miezul unei nopţi de iarnă îngheţate, fără lună, dintr-o aşezare...