fnt-2017-1

Astăzi începe la Bucureşti, pentru a 27-a oară, Festivalul Naţional de Teatru.

Cu o medie de 9 spectacole pe zi, cu 91 de reprezentaţii în cele 11 zile de Festival, cu cele 7 expoziţii la care se adaugă 25 de lansări de carte şi două producţii proprii ale FNT, ediţia din acest an este cea mai amplă din istoria acestui fenomen cultural care a câştigat notorietate atât în rândul publicului român, cât şi dincolo de graniţe. Dimensiunea internaţională a Festivalului completează din nou în mod fericit selecţia celor 53 de producţii româneşti, cu nume de primă mărime ale scenelor lumii.

De altfel, principala atracţie a zilei de deschidere o reprezintă spectacolul ”Hamlet/Collage”, în regia renumitului regizor canadian Robert Lepage, prezent pentru prima oară în România la invitaţia Festivalului Naţional de Teatru. Viziunea scenică propusă de Lepage în colaborarea cu Teatrul de Stat al Naţiunilor din Moscova este una total neobişnuită: regizorul a încredinţat 12 roluri din textul shakespearian unui singur actor, într-un spectacol-colaj ce beneficiază de o sceno-tehnică impresionantă. Actorul este nimeni altul decât celebrul rus Evgeny Mironov – director al Teatrului Naţiunilor din Moscova.

Hamlet-Collage-12-by-Sergey-Petrov-1

”Hamlet/Collage”. Foto: Sergey Petrov

”Hamlet/Collage” va avea o reprezentaţie unică, în această seară la Sala Mare a Teatrului Naţional Bucureşti, începând cu ora 20.00.

FNT propune şi o oportunitate extrem de rară iubitorilor de teatru – cea a întâlnirii directe cu cei doi creatori: ”În dialog Robert Lepage şi Evgheny Mironov” este titlul întâlnirii speciale, iniţiate şi moderate de criticul Marina Constantinescu, director al FNT, întâlnire cu intrare liberă, care va avea loc mâine, sâmbătă, 21 octombrie 2017, de la ora 11.30, în foaierul Tapiserii al TNB.

Cele şase spectacole ale primei seri din FNT vor debuta de la orele 18.00, 20.00 şi 22.00, în locaţiile Teatrului Mic, Teatrului de Comedie, Teatrului ACT, Teatrului LUNI de la Green Hours, ARCUB şi, desigur, TNB.

Programul manifestărilor este disponibil pe site-ul Festivalului – www.fnt.ro – iar biletele pot fi achiziţionate de pe platforma online mystage.ro/fnt sau de la Casa centralizată de bilete a Teatrului Naţional ”I. L. Caragiale” din Bucureşti.

Comunicat al UNITER

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva FNT 2017

Arhiva FNT 2016

Arhiva FNT 2015

Arhiva FNT 2014 

Arhiva FNT 2013

Arhiva rubricii Festivaluri 

costintuchilaFNT 2017arcub,festivalul national de teatru,green hours,Hamlet/Collage,Robert Lepage,UNITER
Astăzi începe la Bucureşti, pentru a 27-a oară, Festivalul Naţional de Teatru. Cu o medie de 9 spectacole pe zi, cu 91 de reprezentaţii în cele 11 zile de Festival, cu cele 7 expoziţii la care se adaugă 25 de lansări de carte şi două producţii proprii ale FNT, ediţia...