conferinta de presa victor sau copiii la putere

sigla teatrul maghiar stat clujRegizorul Silviu Purcărete revine la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj cu premiera Victor sau copiii la putere de Roger Vitrac. Eveniment așteptat cu entuziasm, nu doar de publicul clujean, spectacolul este prima montare a piesei lui Vitrac într-un teatru de expresie maghiară din România. Acest text dramatic, definitoriu pentru avangarda europeană la începutul secolului XX, poartă și o adevărată mitologie teatrală, piesa având premiera pariziană în regia lui Antonin Artaud, la Teatrul „Alfred Jarry” din Paris (24 decembrie 1928, Comédie des Champs-Élysées).

Roger Vitrac victor sau copiii la putere silviu purcarete

Victor sau copiii la putere. Fotografii de Biro István.

În distribuția spectacolului sunt reuniți actorii Áron Dimény, Zsolt Bogdán, Csilla Varga, Ervin Szücs, Csilla Álbert, Émõke Kató, Andeea Vindis, József Biró, Imola Kézdi, Levente Molnar; muzica spectacolului este semnată de compozitorul Vasile Șirli, iar scenografia de Dragoș Buhagiar, colaboratori constanți ai regizorului.

Victor-sau-copiii-la-putere-de-Roger-Vitrac

Instituție de certă dimensiune europeană demonstrată prin programele sale culturale, politici repertoriale și prezențe pe scenele lumii, Teatrul Maghiar de Stat își probează anvergura și prin această nouă colaborare cu un artist de reputația și vocația lui Silviu Purcărete.

Crenguța Manea

Marți, 26 noiembrie 2013, a avut loc conferința de presă dedicată acestei premiere. Reportaj de Crenguța Manea

costintuchilaISTORIILE SUBIECTIVE ALE UNUI SPECTATOR UȘOR DE FERMECATaron dimeny,crenguța manea,muzica de vasile sirli,premiera in romania roger vitrac,reportaj conferinta de presa victor sau copiii la putere,roger vitrac,suprarealism,teatrul maghiar de stat cluj,vasile siri,zsolt bogdan
Regizorul Silviu Purcărete revine la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj cu premiera Victor sau copiii la putere de Roger Vitrac. Eveniment așteptat cu entuziasm, nu doar de publicul clujean, spectacolul este prima montare a piesei lui Vitrac într-un teatru de expresie maghiară din România. Acest text dramatic, definitoriu...