teatrul gong sibiu

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” din Sibiu anunță ultimele evenimente din stagiunea 2014–2015. 

Castelul Zânei Nopții și Prințesele-Spion vor închide stagiunea aceasta de la Teatrul „Gong” prin două reprezentații programate sâmbătă, 4 iulie 2015, de la ora 18.00, respectiv duminică, 5 iulie 2015, de la ora 11.00.

Castelul Zânei Nopții

Castelul Zânei Nopții

Castelul Zânei Nopții este un spectacol de animație unic, în care cei mici sunt invitați să descopere aventura unei fetițe într-un tărâm magic, cu personaje fantastice. Bazat pe una dintre cele mai frumoase povești scrise de Hans Christian Andersen, producția Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu aduce în prim-plan ținuturile înghețate ale Crăiesei zăpezii și ale alaiului ei în lupta dintre bine si rău.

printesele-spion-foto-paul-baila-028

Prințesele-spion. Foto: Paul Băilă

Povestea din spectacolul Prințesele-Spion este una contemporană, autorii încercând să explice o problemă frecvent întâlnită în orașele din România – distrugerea parcurilor și a spațiului verde – pe înțelesul copiilor. Cu o folosire neașteptată a spațiului de joc, cu muzică ritmată și personaje fantastice pe care copiii le vor îndrăgi, Prințesele-Spion îi va ajuta pe cei mici să înțeleagă cât de important este un copac și, totodată, să creadă în puterea lor de a schimba lucrurile.

Accesul publicului la aceste evenimente se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului (luni–vineri: 10.00–16.00), online (eventim.ro), la Librăriile Humanitas și în magazinele Germanos, Domo, Orange și Vodafone. Prețul unui bilet este de 7 lei, tarif unic. Pentru biletele achiziționate online și în rețeaua Eventim se percepe un comision de 10%.

atelier copii teatrul gong

Cei mici sunt invitați în acest final de săptămână la o serie specială de trei ateliere de creație. Aurelia Călinescu și Rilă își deschid porțile atelierului vineri, 3 iulie, de la ora 11.00, pentru o aventură pe mare unde cei mici vor deveni pescari și vor învăța să confecționeze peștișori din materiale neconvenționale. Diana Ribana va aduce „monstruleții însetați” sâmbătă, 4 iulie, de la ora 11.00, într-un atelier ce are ca temă refolosirea pet-urilor într-un mod creativ, iar Adrian Vlad ne propune să redescoperim, prin joc și culoare, masca de teatru. Fiecare atelier are o durată de aproximativ 1 oră și 30 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 7 ani. Înscrierile la ateliere se fac pe baza biletelor cumpărate exclusiv de la sediul teatrului din str. Alexandru Odobescu nr. 4, de luni până vineri, între orele 10.00–16.00. Prețul unui bilet este de 14 lei, tarif unic. Pentru mai multe detalii există o linie telefonică specială: 0269 210 906.

Stagiunea 2014–2015 a marcat 65 de ani de la înființarea teatrului ca instituție profesionistă de spectacole, în data de 21 decembrie 1949. „Suntem mândri să continuăm astăzi tradiția unui teatru care aduce bucurie. Pentru noi, această stagiune a fost foarte bună și a funcționat ca o perioadă de audit pentru reconfigurarea strategiei teatrului”, a declarat Adrian Tibu, managerul teatrului.

logo teatrul gongÎn stagiunea 2014–2015, peste 50.000 de copii și tineri au participat la activitățile organizate la sediul Teatrului „Gong” din Sibiu. Actorii sibieni au fost aplaudați în 171 de reprezentații la sediu, iar atelierele teatrului au găzduit, de asemenea, o serie de 40 de workshop-uri pentru copii și adolescenți. În tot acest timp, repertoriul teatrului s-a îmbogățit cu 3 spectacole noi: Prințesele-Spion în regia lui Robert Bălan, Darul lui Moș Crăciun în regia lui Marian Râlea și Harap Alb în regia lui Gavriil Pinte. În perioada 7–8 noiembrie 2014 a fost organizat Festivalul „Zilele Iustin Panța”, eveniment dedicat memoriei poetului sibian Iustin Panța (1964–2001), prin care Revista Euphorion își propune să promoveze poezia contemporană. Timp de 4 zile, în perioada 11–14 decembrie 2014, teatrul a fost gazda Festivalului „Magic Show Fest” ce a reunit peste 50 de artiști din 6 țări, într-un program unic în România. De asemenea, stagiunea 2014–2015 a fost una bună și din punct de vedere economic, cu încasări din vânzarea de bilete în creștere cu 10,9% față de stagiunea 2013 / 2014.

Actorii sibieni vor reveni pe scenă din 12 septembrie.

Comunicat al Teatrului pentru Copii și Tineret „Gong” din Sibiu

logo revista teatrala radioAlte știri despre Teatrul „Gong” din Sibiu

Arhiva rubricii Știri

costintuchilaȘTIRIadrian tibu,ateliere copii sibiu,printesele spion,teatrul gong sibiu
Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” din Sibiu anunță ultimele evenimente din stagiunea 2014–2015.  Castelul Zânei Nopții și Prințesele-Spion vor închide stagiunea aceasta de la Teatrul „Gong” prin două reprezentații programate sâmbătă, 4 iulie 2015, de la ora 18.00, respectiv duminică, 5 iulie 2015, de la ora 11.00. Castelul Zânei Nopții Castelul...