festival-b-fit-in-the-street-1

După ce în luna iulie, Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București B-FIT in the Street! a transformat Capitala într-o destinație de vacanță cu patru weekenduri de spectacole, ce au adunat pe străzile Bucureștiului zeci de mii de spectatori și sute de artiști din lumea întreagă, Primăria Capitalei prin ARCUB anunță în perioada 28–30 iulie 2017 ultimul weekend de festival care va ridica la maximum nivelul de distracție în București.

De vineri, 28 iulie, până duminică, 30 iulie, ultimul weekend B-FIT in the Street! transformă o simplă plimbare prin București într-o aventură populată cu personaje fantastice. În fiecare zi, de la ora 19.00 la ora 23.00, Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București B-FIT in the Street! a pregătit pentru bucureșteni și turiști spectacole cu statui vivante, parade colorate, marionete și spectacole nocturne din Franța, Germania, Spania și România.

Stil(L) urban

Stil(L) urban

De la teatru în aer liber, la dansuri sud-americane, până la un moment surpriză care îi transformă pe spectatori în actori, al cincilea weekend de festival face publicul să experimenteze lumi complet diferite în numai trei zile de spectacole. Personaje din secolul XVI, cariatide care se îndrăgostesc de trecători și statui celebre din București apar vineri pe străzile Centrului Istoric să își spună povestea fără cuvinte în spectacolul Stil(L) urban”. Sâmbătă este rândul Cenușăresei, al lui Harap Alb, Hänsel și Gretel și al altor personaje de basm să îi poarte pe cei mici și pe cei mari în lumea spectacolului de statui vivante ”A fost odată ca niciodată” din Parcul Kretzulescu, iar duminică actorii Teatrului Masca din ”Bizarerii baroce” redau în Centrul Istoric eleganța Franței de secol XVII.

”Bizarerii baroce”. Sursa foto Teatrul Masca

”Bizarerii baroce”. Sursa foto: Teatrul Masca

Dacă vrei să guști din atmosfera marilor carnavaluri, B-FIT in the Street! te invită în Piața Universității, unde artiștii francezi de la Body and Dance Carnaval Latino aduc zilnic exotismul culturii sud-americane cu dansuri de  samba, salsa, merengue și cha cha cha. Sâmbătă seara, pe 29 iulie, B-FIT in the Street! îți arată Bucureștiul noaptea cu trei momente pregătite de trupe de artiști din Germania, Franța și Spania.

Magic Night © teng- hui-en

Magic Night © teng hui-en

Prezență obișnuită la marile festivaluri de profil din Coreea de Sud, Franța, Columbia, Danemarca, Taiwan sau Chile, trupa spaniolă Xarxa vine în Piața George Enescu sâmbătă, 29 iulie, de la ora 21.30, cu unul dintre cele mai interactive numere din teatrul contemporan de stradă. ”Magic Night” se experimentează cu toate cele cinci simțuri și îi invită pe spectatori să devină protagoniști, să se lase transportați în atmosfera popularelor fieste din Valencia prin jocuri pirotehnice tradiționale, muzică live și artificii spectaculoase.

DUNDU Family

Dundu Family. Sursa foto: ARCUB

Greu de ratat, Dundu, marioneta luminoasă de dimensiuni impresionante atrage mii de oameni la deja faimoasa paradă B-FIT in the Street! de pe Calea Victoriei, care începe sâmbătă, la ora 22.00, imediat după terminarea spectacoluluiMagic Night”. Alături de creatura gigant Dundu, dansatorii francezi de la Body and Dance Carnaval Latino pornesc din Piața George Enescu în ultima paradă a festivalului de la București, care va purta fanii B-FIT in the Street! pe ritmuri sud-americane către punctul culminant al serii, din Piața Universității.

Prin comparație cu adrenalina și dinamismul mereu în creștere din spectacolul Magic Night”, momentul programat în Piața Universității pentru ora 22.30, spectacolul ”Dundu” îmbie la visare printr-o reprezentație neobișnuită de teatru de păpuși, în care personajele sunt niște marionete uriașe, care luminează în noapte și spun fără cuvinte povești universale pe acorduri muzicale extrem de sensibile, cântate live la harpa kora, tradițională din Africa de Vest. Manevrați de păpușari germani cu experiență în spectacole de anvergură, marionetele Dundu au călătorit în numeroase orașe din lume, de la Festivalul Luminilor din Ierusalim, la Astana ArtFest din Kazahstan, în Hanoi din Vietnam, Londra, Seul sau Zürich.

Program 28_30 iulie 2017

Cel mai mare eveniment de profil din țară, Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București a adus, pe parcursul celor cinci weekenduri din luna iulie, 40 de spectacole internaționale cu zeci de reprezentații și peste 300 de artiști din nouă țări. Programul festivalului este disponibil pe http://www.bfitfestival.arcub.ro/

Parteneri media: Europa FM, București FM, RFI România, Radio România Cultural, Radio România Internațional, BUSINESS REVIEW, Femeia, România Pozitivă, orasulm.eu, news.ro, inoras.ro, urban.ro, ziarulmetropolis.ro, getlokal.ro, kudika.ro, eva.ro.

Urmăriți-ne pe:  www.arcub.ro

Descarcă aplicația ARCUB: Android și iOS!

logo arcubARCUB  Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival și al Zilelor Bucureștiului.

Comunicat al ARCUB

logo revista teatrala radioVezi: Arhiva ARCUB

Arhiva rubricii Festivaluri 

costintuchilaFESTIVALURIarcub,baroc teatrul masca,Bizarerii baroce,Body and Dance Carnaval Latino,Dundu,Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București – B-Fit in the Street!,Festivalul Luminilor din Ierusalim,londra,Magic Night,Seul,statui vivante,Stil(L) urban,teatrul masca
După ce în luna iulie, Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București B-FIT in the Street! a transformat Capitala într-o destinație de vacanță cu patru weekenduri de spectacole, ce au adunat pe străzile Bucureștiului zeci de mii de spectatori și sute de artiști din lumea întreagă, Primăria Capitalei prin...