de COSTIN TUCHILĂ

dialog imaginar cu anton pann de pusa roth auditie majestic

Luni, 4 mai 2015, la ora 11.00, la Hotel Ramada Majestic din București (Calea Victoriei nr. 38-40), Teatrul Național Radiofonic vă invită la audiția în avanpremieră a spectacolului Dialog imaginar cu Anton Pann, scenariu radiofonic de Pușa Roth, cu muzică originală de George Marcu, în regia artistică a lui Vasile Manta. În rolul lui Anton Pann: Mihai Mălaimare. În distribuție: Mircea Constantinescu, Iulia Dumitru, Marius Călugărița, Ion Mărgescu, Ioana Calotă, Julieta Strâmbeanu Weigel, Cristian Simion. Redactor și producător: Costin Tuchilă. Coloana sonoră: Vasile Manta. Regia de montaj: Florina Istodor. Regia de studio: Janina Dicu și Renata Rusu. Muzica originală şi regia muzicală: George Marcu. La cobză: Mihai Călușaru. La vioară: Marian Grigore.

Prezintă: Costin Tuchilă. Intrarea liberă.

teatru radiofonic pusa roth

Grafică de Ion Andrei Puican

Spectacolul va fi difuzat în premieră la Radio România Cultural, marți, 12 mai 2015, la ora 19.00 și în reluare, sâmbătă, 16 mai 2015, ora 23.00 la Radio România Internațional.

pusa-roth

Pușa Roth

În Dialog imaginar cu Anton Pann, scenariu inedit prin abordare și realizare, în premieră absolută la Teatrul Național Radiofonic, Pușa Roth reconstituie atmosfera deceniilor de mijloc ale secolului al XIX-lea, pornind de la Povestea vorbei și Spitalul amorului și folosind episoade biografice care dau un plus de farmec textului dramatic (de exemplu, cele trei căsătorii ale lui Anton Pann, drumurile sale prin țară, relația cu biserica). Textul are forma unui dialog la o șezătoare, eveniment obișnuit în lumea lui Anton Pann, din care nu lipsește umorul specific acestui scriitor și muzician. Personajul Anton Pann punctează rememorarea episoadelor de viață prin cântece. Formulările cu caracter de proverb, de vorbă de duh ale lui Anton Pann, unele dintre ele mai puțin citate în comentarii sau în „folclorul” creat în jurul scriitorului-muzician, sunt folosite cu măsură, punctând eficient din punct de vedere artistic imaginea personajului și a lumii sale. Autoarea realizează astfel un portret teatral-radiofonic plin de substanță, aplecându-se cu multă sensibilitate asupra lumii pitorești, balcanice din vremea lui Anton Pann, recreat ca seducător personaj de teatru.

piesa de teatru anton pann de pusa roth

Muzica originală a lui George Marcu este compusă în stilul epocii, pornind de la armonia modală a cântecelor culese sau create de Anton Pann, dar folosind ca versuri fragmente din opera literară a scriitorului, ceea ce constituie de asemenea o noutate.

mihai-malaimare-vasile-manta

Mihai Mălaimare, Vasile Manta la înregistrarea spectacolului Dialog imaginar cu Anton Pann în studioul „Mihai Zirra” al Radiodifuziunii, 9 martie 2015.

Actor cu o largă paletă stilistică, Mihai Mălaimare excelează în conturarea atât teatrală cât și muzicală a personajului, alături de o distribuție remarcabilă, într-o montare echilibrată și plină de expresivitate.

Fragment din spectacol

 Imagini filmate la înregistrare 


Fotografie și imagini filmate de la înregistrare: Renata Rusu

logo revista teatrala radioVezi: arhiva Teatrul Național Radiofonic

Arhiva rubricii Audiții la Majestic

Arhiva rubricii Premieră

costintuchilaAUDIȚII LA MAJESTICanton pann,auditie la majestic pusa roth,costin tuchilă,dialog imaginar cu anton pann de pusa roth,iulia dumitru,mihai mălaimare,mihai zirra,mircea constantinescu,muzica de george marcu,premiera absoluta teatrul national radiofonic,proverb,sezatoare,vorba de duh
de COSTIN TUCHILĂ Luni, 4 mai 2015, la ora 11.00, la Hotel Ramada Majestic din București (Calea Victoriei nr. 38-40), Teatrul Național Radiofonic vă invită la audiția în avanpremieră a spectacolului Dialog imaginar cu Anton Pann, scenariu radiofonic de Pușa Roth, cu muzică originală de George Marcu, în regia artistică a...