autorul tim crouch premiera

”Autorul” de Tim Crouch, regia: Bobi Pricop este prezentat în premieră națională sâmbătă, 4 noiembrie 2017, ora 19.00, la Teatrul Național ”Marin Sorescu” din Craiova, Sala ”Ion D. Sîrbu”. În distribuție: Claudiu Bleonț, Ioana Manciu, Vlad Drăgulescu și Vlad Udrescu. Scenografia este semnată de Lia Dogaru, iar muzica este compusă de Eduard Gabia.

Autorul pune spectatorii față în față. Cu alți spectatori și cu ei înșiși. Decorul, construit de așa natură, creează un spațiu comun, în care actorii și spectatorii se întâlnesc și sunt determinați să se privească și să se poziționeze față de problemele dezbătute în spectacol. În Autorul este vorba despre ce vedem și la ce alegem să ne uităm.

afis Autorul

Bobi Pricop, regizorul spectacolelor ”Profu’ de religie” și ”Iluzii”, excelent primite de publicul craiovean și invitate la numeroase festivaluri naționale și internaționale, montează de această dată un text contemporan controversat, ”Autorul” de Tim Crouch, în traducerea lui Andrei Marinescu. Bobi Pricop este printre cei mai apreciaţi tineri regizori români. A participat la cele mai importante festivaluri de teatru din Europa: Festivalul de la Avignon (2014) şi Edinburgh Fringe (2015) și a câștigat numeroase premii naționale cu spectacolele sale.

Tim Crouch și-a câștigat renumele de ”copilul rău al Angliei” și este creator de teatru experimental, dramaturg inovator, regizor și actor, cunoscut în special pentru că respinge toate convențiile din teatru și implică publicul în crearea spectacolelor sale. Stephen Bottoms, profesor de Teatru şi Performance Contemporan la Universitatea din Manchester, consideră că piesele lui Crouch sunt parte din cea mai importantă mişcare în dramaturgia apărută până acum în secolul XXI.

Spectacolul este povestea unei alte piese de teatru: o piesă violentă, șocantă și abuzivă scrisă de un dramaturg pe nume Tim Crouch. Autorul cartografiază efectul pe care l-a avut piesa asupra actorilor care au jucat-o, a celui care a scris-o și asupra unui spectator care a văzut-o. De asemenea, piesa face conexiuni cu o întreagă lume, în care ar putea fi scrisă și prezentată unei populații saturate de imagini violente și guvernate de nevoia de impact a mass-mediei distorsionate. Spectacolul examinează consecințele acestei nevoi mediatice atât în artă, cât și în viața de zi cu zi.

banner autorul.cdr

Premiera se joacă cu casa închisă, următoarele reprezentații fiind programate pe 10 și 24 noiembrie 2017.

Spectacol recomandat publicului peste 18 ani.

”Acest spectacol este pentru publicul de teatru neînfricat. Nu întrebați. Nu căutați pe Google. Doar fiți acolo.”Tim Crouch.

Autorul este despre noi, despre ce vedem și despre ce alegem să vedem… este o experiență teatrală năucitoare, ce nu cruță pe nimeni, deschizându-ne ochii asupra a ceea ce ar trebui să fie orbitor de evident: fiecare dintre noi poate alege.”Lyn Gardner, ”The Guardian”.
 
”Autorul este pe rând amuzant, ciudat, palpitant, greoi, ori te lasă fără vlagă și nu cred că o voi uita vreodată.” — Dominic Maxwell, ”The Times”.

Autorul este o piesă care vorbește despre ce înseamnă să fii spectator, despre responsabilitățile noastre ca spectatori și explorează conexiunea dintre ce vedem și cum alegem să ne comportăm.

Cred cu tărie că ne-am pierdut simţul responsabilității în legătură cu lucrurile la care alegem să ne uităm.”  – Tim Crouch.

Comunicat al Teatrului Național ”Marin Sorescu” din Craiova

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva rubricii Premieră

costintuchilaPREMIERĂAutorul,bobi pricop,Edinburgh Fringe,Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova,Tim Crouch
”Autorul” de Tim Crouch, regia: Bobi Pricop este prezentat în premieră națională sâmbătă, 4 noiembrie 2017, ora 19.00, la Teatrul Național ”Marin Sorescu” din Craiova, Sala ”Ion D. Sîrbu”. În distribuție: Claudiu Bleonț, Ioana Manciu, Vlad Drăgulescu și Vlad Udrescu. Scenografia este semnată de Lia Dogaru, iar muzica este compusă...