a p cehov marfa vie spectacol arcub

Materialismul NU este o caracteristică a secolului XXI! Anton Pavovlici Cehov ne-o înfăţişează pe Liza Ivanova (Ana Covalciuc) ca o minge de ping pong între cei doi bărbaţi din viaţa ei, Ivan Petrovici Bugrov (Tudor Smoleanu) şi medicul Grigori Vasilievici Groholski (Florin Busuioc). Mai apar în spectacol Casandra Topologeanu şi Cristina Giurgea (figuraţie).

marfa vie cehov arcub cronica de loredana goaga

Cel dintâi, Ivan Petrovici Bugrov, este soţul acesteia, iar celălalt, Grigori Vasilievici Groholski, este amantul. În final cei trei vor convieţui sub acelaşi acoperiş, dat fiind faptul că personajul feminin nu se poate decide între cei doi, aşa că aceştia devin clasicii încornoraţi, în acelaşi timp şi în acelaşi loc. Cum se întâmplă asta? Negociind femeia iubită pe sume de bani impresionante, de aici marfa vie. Trebuie să mergeţi să vedeţi cu proprii ochi traseul interesant prin care se ajunge la o situaţie ca asta.

arcub marfa vie foto spectacol

Marfă vie. Foto: ArCub

Marfă vie de A. P. Cehov este o dramatizare de Nicolae Urs, montată de Dragoş Câmpan, asistent regie: Casandra Topologeanu, la sala ArCub. Cheia clasică în care regizorul pune acest text în scenă vine poate din dorinţa de a aşeza pe primul loc opera marelui dramaturg. Nu regăsim prea adesea mijloace regizorale evidente, nici elemente de scenografie prea complicate (scenografia: Maria Dobre). În prima parte decorul e reprezentat de două spaţii diferite, desparţite prin jocuri de ecleraj, iar în final avem înfăţişate pe rând o terasă de vară deloc sofisticată şi apoi masa în jurul căreia cele trei destine se împletesc.

Atmosfera de plictiseală, melancolie sau fragilitate este subliniată atât de inserţii fine sonore (aranjament muzical Răzvan Dima), cât şi de actorii care îşi construiesc fără extravaganţă rolurile, surprinzând îndeosebi nuanţele umoristice ale textului cehovian şi mai puţin identitatea personajelor.

Aşadar spectacolul Marfă vie este perfect după o zi lungă şi obositoare la birou, pentru a te destinde, fără alte provocări intelectuale deosebite.

Loredana Goagă

 Cronici de Loredana Goagă: C’est fini la comédie!

Teatrul bate Filmul!

Spect-actor fără repetiție!

costintuchilaCRONICA DE TEATRUana covalciuc,arcub,dragos campan,florin busuioc,loredana goagă,marfa vie de a p cehov,montare cladica dupa cehov,nicolea urs,umor cehovian
Materialismul NU este o caracteristică a secolului XXI! Anton Pavovlici Cehov ne-o înfăţişează pe Liza Ivanova (Ana Covalciuc) ca o minge de ping pong între cei doi bărbaţi din viaţa ei, Ivan Petrovici Bugrov (Tudor Smoleanu) şi medicul Grigori Vasilievici Groholski (Florin Busuioc). Mai apar în spectacol Casandra Topologeanu...