premiera-barajul-arcub-bucuresti

logo-arcubMiercuri, 23 noiembrie 2016, la ora 19.00, la ARCUB Gabroveni, Sala Mare (str. Lipscani nr. 84–90) va avea loc premiera oficială a spectacolului Barajul de Conor McPherson, traducerea și regia artistică: Andreea Vulpe. Cu: Marian Râlea, Romeo Pop, Gabi Costin, Alexandru Voicu, Simona Pop. Scenografia: Daniel Titza. Light Design: Vlad Lăzărescu. Producător: ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, cu sprijinul Guinness.

barajul-afis-arcub

Într-o mică localitate din apropierea unui baraj, în Irlanda, cinci oameni se întâlnesc într-un bar, în jurul unor povești. Și la fel cum apele râului se adună în lacul de acumulare, poveștile lor spuse la ceas de seară topesc vorbele celor cinci personaje cu istorii de viață extrem de diferite, într-o atmosferă bizară. În încercarea de a se apropia, ei vorbesc despre relații: legături strânse, legături pierdute, amprente definitive pe care le lasă ceilalți în viețile noastre. Spun lucruri grave, fantomatice, pe care nu le pot vorbi cu cei apropiați. Vorbesc unor străini pentru a se simți mai puțin singuri.

barajul-de-conor-mcpherson

Irlandezul Conor McPherson este considerat unul dintre cei mai importanți dramaturgi contemporani europeni. Apărută în 1997, piesa Barajul a fost montată în același an de Royal Court din Londra, iar doi ani mai târziu a avut premiera pe Broadway. A câștigat Premiul „Laurence Olivier” pentru cea mai bună piesă a anului în 1998 și i-a adus lui McPherson, în același an, Premiul Criticii pentru cel mai promițător dramaturg. Barajul a fost votată printre cele mai importante piese ale secolului XX într-un sondaj realizat de Royal National Theatre din Londra și face parte dintre cele mai bune 101 de piese ale tuturor timpurilor după părerea lui Michael Billington, criticul de teatru al ziarului „The Guardian”.

barajul-arcub-foto-andrei-gindac

Barajul. Fotografii de Andrei Gîndac. Sursa foto: ARCUB

Ia-ți un prieten la premiera spectacolului Barajul din 23 noiembrie și primești un loc gratuit! Promoție valabilă între 15 și 23 noiembrie 2016 pentru biletele achiziționate online sau de la casa de bilete ARCUB, în limita locurilor disponibile.

Prețul biletelor: 35 lei, 25 lei (Reducere elevi, studenți, pensionari). Biletele pot fi achiziționate de la Casa de Bilete ARCUB și online.

Comunicat al ARCUB

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva ARCUB

 Arhiva rubricii Premieră 

costintuchilaPREMIERĂandreea vulpe,arcub,barajul de Conor McPherson,marian râlea,premiera rtr,Premiul „Laurence Olivier”,romeo pop,Royal Court din Londra
Miercuri, 23 noiembrie 2016, la ora 19.00, la ARCUB Gabroveni, Sala Mare (str. Lipscani nr. 84–90) va avea loc premiera oficială a spectacolului Barajul de Conor McPherson, traducerea și regia artistică: Andreea Vulpe. Cu: Marian Râlea, Romeo Pop, Gabi Costin, Alexandru Voicu, Simona Pop. Scenografia: Daniel Titza. Light Design: Vlad...