2 prix marulic 2017

Radio România, prin Teatrul Naţional Radiofonic, din nou, pe podiumurile internaţionale. Spectacolul Biblia neagră a lui William Blake, scenariul și regia artistică Ilinca Stihi, a obţinut Premiul al II-lea la secţiunea Drama a Festivalului ”Prix Marulić” 2017, ce s-a desfăşurat la Hvar (Croația), în perioada 20–26 mai 2017.

În distribuție: Andrei Huțuleac, George Ivașcu, Anca Sigartău, Gabriel Spahiu, Andrei Ciopec, Adrian Loghin, Sandra Ducuță, Ciprian Cojenel, cu participarea mezzosopranei Georgiana Mototolea. Muzica originală: Vlad Pasencu. Regia de studio: Milica Creiniceanu; Asistenţa tehnică înregistrări teren: Marius Țoghină, Bogdan Dumitrescu, Răzvan Andrei. Regia muzicală şi sound design: Vlad Ioachimescu. Redactor şi coordonator de proiect: Crenguţa Manea. Producţie a TNR, februarie 2016.

Spectacolul mai are în palmaresul său Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol de teatru radiofonic al anului 2016 și Mențiunea specială a juriului la secţiunea Radio Drama a Festivalului ”Prix Italia” 2016.

prix marulic 2017

Demersul radiofonic este inspirat de universul spiritual-artistic al lui William Blake, atât de provocator pentru lumea de astăzi, care încearcă ea însăși să-și formuleze o nouă mistică, fie ea și cinică, deschizând din nou lupta cu demonul morții personale și al morții colective (Apocalipsa), reușind să-l redefinească radical. Omul contemporan schimbă, astfel, raportarea directă la operele marii culturi cu care rezonează diferit, filtrate prin noile valori, în noii parametri pe care îi declară. Scenariul Biblia Neagră a lui William Blake propune o călătorie prin operele poetice și filozofice ale autorului. Structura lui – fidelă afirmațiilor lui Blake care consideră imaginația realitate, dar realitate supremă, viziune divină – își asumă o formulă neconvențională.

A4-Afish-BLAKE-1

Soluţiile regizoral-artistice, pentru spectacolul Biblia neagră a lui William Blake, apelează şi la o formulă de operă-rock, ceea ce apropie montarea radiofonică de sensibilitatea ascultătorului contemporan şi conduce la o receptare directă, mai puternică. În ideea de a integra teatrul radiofonic în fenomenul viu al creaţiei tinerilor artişti, spectacolul reuşeşte, prin distribuţia care numără patru debuturi actoriceşti, prin colaborarea cu un compozitor din noua generaţie, să exploreze şi să evidenţieze expresivitatea sonoră a artiştilor de mâine. 

Comunicat al Teatrului Național Radiofonic

logo-revista-teatrala-radioVezi și: Audiție surround în premieră absolută la Teatrul Național Radiofonic

Arhiva Teatrul Național Radiofonic

Arhiva rubricii Premiile UNITER

Arhiva rubricii Premii

costintuchilaPREMIIapocalipsa,operă-rock,prix marulic,teatrul national radiofonic
Radio România, prin Teatrul Naţional Radiofonic, din nou, pe podiumurile internaţionale. Spectacolul Biblia neagră a lui William Blake, scenariul și regia artistică Ilinca Stihi, a obţinut Premiul al II-lea la secţiunea Drama a Festivalului ”Prix Marulić” 2017, ce s-a desfăşurat la Hvar (Croația), în perioada 20–26 mai 2017. În distribuție:...