boborul premiera teatrul national timisoara

Teatrul Național din Timişoara a pregătit o nouă premieră, o premieră cu cântec. „Onor boborul” este invitat la teatru și la „revuluție”.  Caragiale a râs și a scris de mai multe ori despre faimoasa Republică de la Ploiești, care a durat numai vreo cinsprezece ore. Regizorul Sabin Popescu a râs și el, după care, inspirat de aceste scrieri, a creat scenariul spectacolului Boborul, ajutat de un mare artist al cuvântului, Șerban Foarță, de această dată în calitate de autor al textelor cântecelor. O comédie „curat” caragialiană, amplasată într-unul dintre locurile pe care le-ar fi preferat și „nenea Iancu”, dacă ar fi ajuns prin Timișoara – Fabrica de Bere.

sabin-popescu

Sabin Popescu. Foto: Dumbrăviţa TV

Premiera spectacolului Boborul este programată sâmbătă, 27 iunie 2015, de la ora 19.00, la Fabrica de Bere, fiind precedată de o avanpremieră joi, 25 iunie 2015, de la aceeaşi oră, în aceeași locație.

Distribuția spectacolului îi reunește pe actorii Bogdan Spiridon, Valentin Ivanciuc, Nicolae Pârvulescu, Călin Ionescu, Doru Iosif, Constantin Tovarnițchi, Romeo Ioan, Florin Ruicu, Laura Avarvari, Ionuț Iova, Raul Lăzărescu și Ștefan Roman. Echipa de creație este alcătuită din Zsolt Fehervári (scenografia), Ilie Stepan (muzica ), Lucian Matei (video), Alin Radu (mișcare scenică), Florian Putere (light design). Direcția de scenă a spectacolului aparține lui Sabin Popescu.

boborul dupa caragiale teatrul national timisoara

Biletele pot fi achiziționate la Agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, Parcul Civic), tel. 0256 201 117, orar: marți–duminică, între orele 11.00–19.00 sau online, pe www.tntimisoara.com.

Vezi: Boborul! de Costin Tuchilă

logo revista teatrala radioArhiva Teatrul Național din Timișoara

Arhiva rubricii Premieră

 

costintuchilaPREMIERĂboborul,costin tuchila republica ploiesti,i l caragiale,Ilie Stepa,sabin popoescu,serban foarta,teatrul national timisoara
Teatrul Național din Timişoara a pregătit o nouă premieră, o premieră cu cântec. „Onor boborul” este invitat la teatru și la „revuluție”.  Caragiale a râs și a scris de mai multe ori despre faimoasa Republică de la Ploiești, care a durat numai vreo cinsprezece ore. Regizorul Sabin Popescu a...