teatrul odeon spectacol brancusi

Duminică, 19 februarie 2017, cu ocazia împlinirii a 141 de ani de la nașterea sculptorului Constantin BrâncușiTeatrul Odeon din București are plăcerea de a vă anunța programarea spectacolului Brâncuși împotriva Statelor Unite – ora 19.30, la sala Studio, Text și regie: Éric Vigner. Traducere de George Banu. Cu: Mugur Arvunescu, Richard Bovnoczki, Mircea N. Creţu, Marius Damian, Elvira Deatcu, Laurenţiu Lazăr, Relu Poalelungi, Virginia Rogin, Oana Ștefănescu, Carmen Tănase. ​Asistent regie Vlad Chiriţă. Decor și costume Constantin Ciubotariu. Light design: Kelig le Bars. Sound design: John Kaced. Producție a Teatrului Odeon și a Companiei Suzanne M (Franța), realizată cu sprijinul Ministerului Culturii din Franța, Institutul Francez, Region Bretagne, Ambasada Franței în România.

afis brancusi trial usa-nou

Regizorul francez Éric Vigner a recreat spectacolul realizat inițial în 1996, pentru cea de-a 50-a ediție a Festivalului de Teatru de la Avignon, pe baza documentelor celebrului proces intentat de Constantin Brâncuși în 1927, indignat că o serie din sculpturile sale, printre care și Pasărea în spaţiu, au fost încadrate de vameșii americani în categoria ”ustensile de bucătărie și echipament spitalicesc”.

Brancusi spectacol odeon bucuresti

Spectacolul va fi urmat de discuții cu publicul, moderate de criticul de teatru George Banu. Traducătorul piesei și realizatorul cărții-program Brâncuși împotriva Statelor Unite, publicată la Curtea Veche Publishing, va fi disponibil și pentru o sesiune de autografe.

brancusi imporiva statelor unite teatrul odeon

Imagini din spectacol. Sursa foto: Teatrul Odeon

Veți avea totodată ocazia să vizionați, în foaierul Sălii Studio, filmul documentar Brâncuși – Mari români, Campanie TVR, realizator: Cornel Mihalache, cu participarea lui Dan C. Mihăilescu.

Prețul biletelor: 21,20 lei și 12,72 lei.

Durata spectacolului: 1h 50 min.

Comunicat al Teatrului Odeon din București

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva Teatrul Odeon din București

Arhiva rubricii Știri

costintuchilaȘTIRIBrâncuși împotriva Statelor Unite,carmen tănase,Constantin Brancusi,elvira deatcu,Éric Vigner,george banu,Laurenţiu Lazăr,Marius Damian,mircea n cretu,mugur arvunescu,oana ștefănescu,relu poalelungi,Richard Bovnoczki,stiri rtr,teatrul odeon,virginia rogin
Duminică, 19 februarie 2017, cu ocazia împlinirii a 141 de ani de la nașterea sculptorului Constantin Brâncuși, Teatrul Odeon din București are plăcerea de a vă anunța programarea spectacolului Brâncuși împotriva Statelor Unite – ora 19.30, la sala Studio, Text și regie: Éric Vigner. Traducere de George Banu. Cu: Mugur...