instalatie-premiera-arcub

Primăria Municipiului București, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București prezintă sâmbătă, 17 septembrie 2016, de la ora 20.00, în sala de spectacole a sediului ARCUB Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84-90) premiera oficială a spectacolului București. Instalație umană, un spectacol de tip devised theater de: Nicholas Cațianis, Irina Crăiță-Mândră, Andu Dumitrescu, Florin Fieroiu, Ada Galeș, Dumitru Georgescu, Flavia Giurgiu, Vlaicu Golcea, Denis Hanganu, Ada Lupu, Ilinca Manolache, Ioana Marchidan, Dana Marineci, Radu-Alexandru Nica, Ciprian Nicula.  Performeri: Nicholas Cațianis, Ada Galeș, Dumitru Georgescu, Flavia Giurgiu, Denis Hanganu, Ilinca Manolache, Ioana Marchidan, Dana Marineci, Ciprian Nicula. Dramaturgia: Ada Lupu, Florin Fieroiu, Radu Nica. Spectacol coordonat de Radu Nica după un concept de Florin Fieroiu. Concept și realizare instalație video/obiect/deformance intro: Andu Dumitrescu. Mișcare scenică: Florin Fieroiu. Muzică originală și sound design: Vlaicu Golcea. Asistent regie: Irina Crăiță-Mândră.

bucuresti-instalatie-umana

București. Instalație umană este un mix original ce îmbină teatrul, mișcarea, instalația video și muzica, pentru a reda o imagine critică a Bucureștiului de azi. Publicul asistă la un manifest al tinerei generații de artiști, frontal și angajat politic, care pune într-o nouă perspectivă spiritul și energia debordantă a Capitalei. Pornind de la întâmplări personale, cărți de istorie sau de poezie, întâlniri cu reprezentanții unor comunități reprezentative pentru București, echipa spectacolului a creat un text secvențial, care surprinde orașul cu gropi și străzi aglomerate, dar și locul care ne dezvăluie uneori spații magice.

Cu măști deformatoare pe față (create de scenograful Andu Dumitrescu), performerii Nicholas Cațianis, Ada Galeș, Dumitru Georgescu, Flavia Giurgiu, Denis Hanganu, Ilinca Manolache, Ioana Marchidan, Dana Marineci și Ciprian Nicula privesc publicul ce intră la spectacol. Apoi, esențializat, deformat, cinic, dau naștere unor personaje cu care fiecare locuitor al orașului a intrat în contact cel puțin o dată în viață. Oameni obișnuiți, care parcurg aceleași trasee repetitiv (mișcarea scenică: Florin Fieroiu), politicieni, corporatiști, adolescenți teribiliști sau locuitori ai cartierelor rău famate se perindă pe scenă. Evenimente ce au marcat istoria orașului – cutremurul din 1977, regimul comunist, revoluția din 1989 sau tragedia din clubul Colectiv – se succed într-un ritm rapid, tipic bucureștean. Imaginile video (Andu Dumitrescu) și ritmurile cotidianului (Vlaicu Golcea) însoțesc această panoramare a unui spațiu pe care tocmai locuirea zilnică îl ascunde privirii critice.

Toate aceste elemente sunt integrate natural și detașat de regizorul Radu Nica, într-o producție care, fără a-și propune să fie politically correct, arată imaginea unui oraș pe care o poți recunoaște sau pe care o poți contesta, dar care, cu siguranță, nu te lasă indiferent.

bucuresti-instalatie-umana-teatru

„Mi-ar plăcea să cred că e un spectacol după care oamenii se autochestionează ceva mai serios în legătură cu raportul lor cu orașul în care trăiesc. Sper ca instalația noastră să le augmenteze cât de cât spiritul civic, dorința de implicare socială concretă, să-i facă să fie mai atenți la semenii lor, orice ar însemna asta. Să nu mai fie doar cinici și resemnați, ci să încerce să facă din acest oraș unul mai uman, mai frumos, mai prietenos, oricât de naiv și banal ar suna asta”, mărturisește Radu Nica.

Biletele pot fi achiziţionate online de pe http://arcub.ro/bilete-online/ sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB, strada Lipscani, nr. 84-90.

Prețuri: 50 lei (Categoria I) și 25 lei (Categoria II).

www.arcub.ro

Comunicat al ARCUB

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva rubricii Premieră  

costintuchilaPREMIERĂarcub,București. Instalație umană,devised theatre,ilinca manolache,mix,radu nica
Primăria Municipiului București, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București prezintă sâmbătă, 17 septembrie 2016, de la ora 20.00, în sala de spectacole a sediului ARCUB Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84-90) premiera oficială a spectacolului București. Instalație umană, un spectacol de tip devised theater de: Nicholas Cațianis, Irina...