wanda teatrul gong

Teatrul pentru Copii și Tineret ”Gong” din Sibiu prezintă marți, 30 ianuarie 2018, de la ora 18.00, premiera spectacolului ”Wanda” în regia lui Radu Apostol. Dramatizare și adaptare de Mihaela Michailov și Radu Apostol, după ”O sută de rochii” de Eleanor Estes, traducere de Lavinia Brăniște.  În distribuție: Anton Balint, Lucia Barbu, Leo-Nora Băcanu, Paul Bondane, Barbara Crișan, Sebastian Gîlca, Raluca Pavel, Adrian Prohaska, Alexandra Ioana Șerban. Scenografia: arh. Gabi Albu. Coregrafia: Silvia Călin. Muzica: Sebastian Androne.  Ilustrații: Alexandra Stoica. Grafica & video mapping: Daniel Gheorghiu: Documentare: Corina Găgeanu. Spectacol recomandat celor cu vârsta peste 10 ani. Durata: 1h 30 min (fără pauză).

„Probabil cel mai așteptat eveniment teatral al acestui sezon, spectacolul Wanda marchează o piatră de temelie în repertoriul teatrului nostru prin capacitatea de a emoționa și de a deschide imaginația publicului spre empatie și solidaritate. Am fost norocoși să aducem împreună o echipă atât de creativă care să monteze acest spectacol la Sibiu!”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu.

Fotografie de © Dragoș Dumitru

Fotografie de © Dragoș Dumitru

Pornind de la romanul ”O sută de rochii” de Eleanor Estes, Mihaela Michailov și Radu Apostol au creat un scenariu captivant, ce surprinde o poveste impresionantă despre sărăcie, xenofobie și marginalizare din perspectiva unor copii. În centrul acestei povești se află Wanda Petronski, o fetiță de origine poloneză, care e ridiculizată de colegii ei pentru că poartă în fiecare zi aceeași rochie albastră. Wanda pretinde că are o sută de rochii acasă, dar cu toții știu că nu e așa și nu se opresc să o umilească. Iar când vor realiza că ar trebui să își ceară scuze, va fi deja prea târziu. Montarea lui Radu Apostol explorează puterea cuvintelor și atitudinilor, punând sub lupă resorturile ce stau la baza unor reacții colective. ”Povestea lui Eleanor Estes, atât de frumos tradusă de Lavinia Braniște are la bază o întâmplare reală. Autoarea, copil fiind a asistat impasibilă la o suită de acțiuni de hărțuire a unui copil polonez, emigrat cu familia sa în Statele Unite”, completează regizorul spectacolului. În 2007, romanul autoarei americane a fost inclus în ”Top 100 Cărți pentru Copii” al Asociației Naționale pentru Educație din SUA.

”Wanda nu e un spectacol despre victime. E un spectacol despre puterea de a nu mai repeta un rău făcut. E un spectacol despre nevoia de-a opri ceva. Și de a schimba ceva. E un spectacol despre acele cuvinte care se pot transforma în acțiuni solidare”, a mai adăugat Mihaela Michailov.

Spectacolul va mai fi prezentat publicului larg vineri, 2 februarie, de la ora 18.00, precum și în matineu, exclusiv pentru grupuri organizate, zilnic în perioada 31 ianuarie–2 februarie 2018.

Accesul publicului la spectacole se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului (miercuri–vineri 11.00– 18.00, sâmbăta 10.00–18.00, duminica 10.00–14.00), online (teatrulgong.ro, eventim.ro) sau la Librăriile Humanitas. Prețul unui bilet este de 9 lei, tarif unic. Pentru biletele achiziționate online și în rețeaua Eventim se percepe un comision de 10%.

Comunicat al Teatrului ”Gong” din Sibiu

logo revista teatrala radioVezi: Arhiva rubricii Premieră

costintuchilaPREMIERĂEleanor Estes,mihaela michailov,premiera rtr,radu apostol,Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” din Sibiu
Teatrul pentru Copii și Tineret ”Gong” din Sibiu prezintă marți, 30 ianuarie 2018, de la ora 18.00, premiera spectacolului ”Wanda” în regia lui Radu Apostol. Dramatizare și adaptare de Mihaela Michailov și Radu Apostol, după ”O sută de rochii” de Eleanor Estes, traducere de Lavinia Brăniște.  În distribuție: Anton Balint,...