horatiu malaele aniversare teatru tv cafeneaua

În continuarea demersului de a reașeza pe un loc firesc Teatrul Național de Televiziune și pentru a spune La mulți ani, Horațiu Mălăele!, Casa de Producție a TVR vă propune Cafeneaua, adaptare după Wally’s Cafe de Sam Bobrik & Ron Clark. Adaptarea şi regia artistică: Horațiu Mălăele. Cu: Dana Dogaru, Emilia Popescu, Horaţiu Mălăele. Montaj: Andrei Selejan. Decor: Mihai Mădescu şi Gheorghe Rasovszky. Costume: Nina Brumuşilă. Producător: Diana Dumitru. Redactor: Florin Mihăilescu Brăila. Casa de Producţie a TVR – Preluare 2013.

Horațiu Mălăele s-a născut la 1 august, adică exact ziua în care am programat difuzarea.

Horațiu Mălăele în Cafeneaua

Horațiu Mălăele în Cafeneaua

Program de difuzare:

TVR 2: luni, 1 august 2016, ora 20.10
TVRM: sâmbătă, 6 august, ora 17.00
TVR 3: duminică, 7 august, ora 8.00
TVRI: duminică, 7 august, ora 18.20 (ora României)
TVR HD: marți 2 august, ora 13.00
online pe www.tvrplus.ro

Spectacolul Cafeneaua a avut premiera la Teatrul „Bulandra” în ianuarie 1997. 

cafeneaua3-

„Împotriva tuturor spectacolelor formaliste, în sensul concepual al cuvântului, promovate excesiv şi inexplicabil de noua nomenclatură teatrală, Cafeneaua reprezintă în primul rând victoria artei actorului şi, totodată confirmă o lege teatrală străveche potrivit căreia regia şi textul unui spectacol trebuie să locuiască pe acelaşi palier. Între ele poate exista o relaţie conflictuală sau de prietenie, cu condiţia de a exista în acelaşi plan. Altfel lucrurile o pot lua razna. M-am apropiat temător de textul acesta. Ca într-o imensă oglindă, fereastra morţii, cum o numeşte Borges, mai limpede ca orice, mi-am descoperit ambiţiile şi slăbiciunile, norocirile şi nenorocirile, viaţa mea, a voastră, a noastră şi toate la un loc, răsturnate în viaţa acestei familii imaginate – oglindă vie şi spăimântătoare a trecerii noastre pământene. Rezistenţa spectacolului pe piaţa teatrală reprezintă pentru mine adevarul celor sus amintite şi al unei emoţii comune.” – Horațiu Mălăele.

cafeneaua6-

Cafeneaua a fost la început un vis împlinit, acela de a lucra cu Horaţiu Mălăele (făcusem împreună filmul Divorţ din dragoste). A juca alături de Dana Dogaru, de asemenea era o provocare. Cei doi au fost actorii adolescenţei mele şi, în secret, mă visam alături de ei pe scenă! Cu timpul, această bijuterie fină, căci aşa văd eu acest spectacol, s-a transformat într-o experienţă de viaţă. Cafeneaua s-a «maturizat» odată cu noi, a căpătat dramatism, umorul a devenit mai amar, pe alocuri şi legătura noastră, o căsnicie reuşită. O căsnicie unde fiecare are grijă de celălalt, în care transpare dragostea pe care o avem unul pentru celălalt. Am jucat multe alte roluri, între timp, viaţa şi-a văzut de drum, am pierdut, am câştigat, dar reîntoarcerea la Cafeneaua este drumul către Casă.” – Emilia Popescu.

cafeneaua-tvr

Imagini din spectacol. Sursa foto: TVR

Cafeneaua a însemnat pentru mine bucuria întâlnirii cu doi actori remarcabili care de-a lungul celor şaptesprezece ani mi-au devenit mai mult decât prieteni. Practic am devenit un soi de familie. Horaţiu, un actor cu geniu comic s-a dovedit a fi un regizor extrem de coerent, sever, talentat. Datorită lui spectacolul a crescut, nu a îmbătrânit odată cu noi. Publicul vede şi revede spectacolul, plânge şi râde cu noi, ne răsplăteşte cu aplauze greu de definit. Ce ne-am mai putea dori?” – Dana Dogaru.

Teatrul Național de Televiziune este un proiect al Casei de Producție a TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe www.tvrplus.ro. Producător coordonator: Demeter András István.

Comunicat al Casei de Producție a TVR 

Videoclip

logo-revista-teatrala-radio3Vezi: Arhiva rubricii Teatru TV 

Arhiva rubricii Cronica de teatru tv de Ani Bradea 

Arhiva Teatru în TVR

 

costintuchilaTEATRU TVcafeneaua horatiu malaele,dana dogaru,emilia popescu,teatrul bulandra,teatrul national de televiziune
În continuarea demersului de a reașeza pe un loc firesc Teatrul Național de Televiziune și pentru a spune La mulți ani, Horațiu Mălăele!, Casa de Producție a TVR vă propune Cafeneaua, adaptare după Wally’s Cafe de Sam Bobrik & Ron Clark. Adaptarea şi regia artistică: Horațiu Mălăele. Cu: Dana Dogaru, Emilia Popescu,...