mihai malaimare cafeneaua teatru tv

Casa de Producţie a TVR vă propune spectacolul ”Cafeneaua” , text şi regie: Mihai Mălaimare. Spectacol realizat în colaborare cu Teatrul Masca.

Mihai Mălaimare

Mihai Mălaimare

Distribuţia: Pantalone – Mihai Mălaimare; Pulcinella –Sorin Dinculescu; Brighella – Cosmin Creţu; Arlecchino –  Valentin Mihalache; Capitano –  Aurel Sorin Sandu; Pedrolino –  Andrei Drăgulescu; EA –  Dora Iftode; Rafaela –  Alina Crăiţă; Ana Sivu-Daponte, Adriana Bordeanu,  Oana Dragnea, Laura Dumitraşcu Duică, Graţiela Bădescu. Scenografia şi costumele: Sanda Mitache. Coregrafia: Ion Tugearu. Muzica: Paul Urmuzescu. Canto: Marius Olteanu. Lupte scenice: Ioan Albu. Acrobaţie: asist. univ. dr. Ionuţ Corlaci. Director de imagine: Aurel Pițigoi. Regia de montaj: Gini Ignat. Redactor: Sînziana Miloşoiu. Producător: Silviu Jicman.

Mihai Mălaimare în ”Cafeneaua”

Mihai Mălaimare în ”Cafeneaua”

Program de difuzare:

TVRi: vineri, 24 august 2018, ora 2300, sâmbătă, 25 august 2018, ora 16.00

TVR 3: Duminică, 26 august 2018, ora 20.00.

Cafeneaua 2

”Cafeneaua”

”Cafeneaua” este un spectacol viu, un musical despre iubirea la toate vârstele, despre nebunia nopţilor de vară cu lună plină, lânga cea mai frumoasă fântână din lume: Fontana di Trevi.                                             

Într-o cafenea din Roma anilor interbelici, așezată chiar lângă Fontana di Trevi, unde zilnic îşi beau cafeaua şase bărbaţi de vârste diferite, apare Ea, o necunoscută care le tulbură minţile. Fiecare, de la cel mai june la cel mai în vârstă, într-o maniera comic- romantică, îi va face acesteia o temperamentală declaraţie de dragoste, sperând să fie cel ales. Femeia, însă, dispare la fel de misterios cum a apărut, lasându-i pe cei şase să tânjească după iubire, bând zi de zi aceeasi gustoasa cafea la Fontana di Trevi. Actorii cântă live pe muzica lui Paul Urmuzescu.

Cafeneaua

”Cafeneaua”

Mihai Mălaimare s-a născut în 27 august 1950, la Botoșani. A absolvit cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică în anul 1973, la clasa profesorilor Moni Ghelerter, Zoe Anghel Stanca, Geta Angheluță. A fost şef de promoție și a primit repartiție la Teatrul Național București. A jucat în spectacole ca ”Richard al III-lea” de W. Shakespeare (1975), ”A douăsprezecea noapte” de W. Shakespeare (1984), ”Cyrano de Bergerac” de E. Rostand (1976), ”Fata din Andros” de Terențiu (1977), ”Romulus cel Mare” de Dürenmatt, (1977), ”Alexandru Lăpușneanu” de V. Stoenescu (1978), ”Filumena Marturano” de Eduardo de Fillippo, ”Mantaua” de Gogol, ”Harap Alb” de Raducu Ițcuș etc. A regizat și a scris scenariul pieselor ”Actorul”, ”Clovnii”.

A studiat pantomima la Școala de Teatru ”Jacques Lecoq” din Paris. În 1990 și-a deschis propriul teatru numit Masca, pe care îl conduce. A jucat în spectacole ca ”Medievale”, în rolul păpușarului, ”Clovnii”, în rolul lui Fratelini, ”A murit moartea, măi!”, după Ion Creangă (rolul Ion), ”Oina”, la care a scris scenariul, a regizat și a jucat rolul unui clovn, ”Gardienii veseli” (rolul Colonelului).

Cafeneaua 3

”Cafeneaua”. Sursa foto: TVR

La Teatrul Național Radiofonic a debutat în anul 1974 în piesa ”Mușcata din fereastră” de V. I. Popa, urmată de ”Baladă pentru nouă cerbi” de D. R. Popescu, spectacolul muzical ”Cheia succesului sau Titanic vals” de Tudor Mușatescu, ”Boemii” de Ovidiu Dumitru, ”Fata din Andros” de Terențiu, ”Epicene” de Ben Johnson, ”Pisălogii” de Molière, ”Doctorul zburător” de Molière, Surpriza dragostei de Marivaux, a regizat spectacolul ”Domnul de Pourceaugnac”. În anul 2011 a scris scenariul și a regizat spectacolul pentru radio ”Ex libris” al Teatrului Masca. De asemenea, a participat la numeroase emisiuni radio de varietăți și emisiuni dedicate copiilor.

A debutat pe marele ecran în 1976, în ”Doctor fără voie”, apoi a jucat în ”Rețeaua S”, ”Nea Mărin miliardar”, ”Căruța cu mere”, ”Sosesc păsările călătoare”, ”Șobolanii roșii” etc.

Mihai Mălaimare mare este doctor în istoria teatrului, a fost profesor la UNATC, secția actorie în perioada 1984 – 1989, a predat actoria la Universitatea Ecologică, a predat pantomima la Școala de Teatru ”Pygmalion” din Viena, a scris cărțile ”Maidane cu teatru”, ”Demisia”, ”Șansa”.

S-a înscris în Partidul Social Democrat în 1995 si a fost deputat de Botoșani, președinte al Comisiei pentru Cultură a Camerei Deputaților (2000-2004) și președinte al Comisiei Parlamentare pentru UNESCO (2008), membru în Consiliul Național al Audiovizualului. A demisionat în 2006 și s-a înscris în Partidul National Liberal. A renunțat la politică în anul 2008.
Mihai Mălaimare este căsătorit cu regizoarea Anca Dana Florea și are 4 copii.

Teatrul Național de Televiziune este un proiect al Casei de Producție a TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe www.tvrplus.ro. Producător coordonator: Demeter András István.

Comunicat al Casei de Producție a TVR

”Doctorul zburător” de Molière, traducere și adaptare de Pușa Roth, regia: Vasile Manta (2008) – fragment

”Surpriza dragostei” de Marivaux, traducere și adaptare de Pușa Roth (2018) – fragment

Grafică, ilustrații și editare multimedia: Costin Tuchilă.
Vezi și: Pagină de facebook Surpriza dragostei: https://www.facebook.com/Surpriza-dragostei-1945794519004684/ 
costintuchilaTEATRU TVcasa de productie tvr,Marivaux,mihai mălaimare,moliere,pusa roth,teatru tv rtr
Casa de Producţie a TVR vă propune spectacolul ”Cafeneaua” , text şi regie: Mihai Mălaimare. Spectacol realizat în colaborare cu Teatrul Masca. Distribuţia: Pantalone – Mihai Mălaimare; Pulcinella –Sorin Dinculescu; Brighella – Cosmin Creţu; Arlecchino –  Valentin Mihalache; Capitano –  Aurel Sorin Sandu; Pedrolino –  Andrei Drăgulescu; EA –  Dora Iftode; Rafaela –  Alina Crăiţă; Ana Sivu-Daponte, Adriana Bordeanu,  Oana Dragnea, Laura Dumitraşcu Duică, Graţiela Bădescu. Scenografia şi costumele: Sanda...