calatoria lui tandarica in china turneu expozitie

Teatrul „Țăndărică” din București și-a prezentat istoria de 70 de ani de animație în cadrul expoziției Călătoria lui Țăndărică, vernisată, sâmbătă, 25 iulie 2015, la Institutul Cultural Român din Beijing.

Aflat pentru 3 săptămâni într-un important turneu în 4 mari orașe din China, unde au loc 10 reprezentații cu spectacolul Muzicanții din Bremen, Teatrul „Țăndărică”, sprijinit financiar de Institutul Cultural Român, a prezentat la ICR Beijing, un număr de 50 de exponate reprezentând diverse stiluri și metode de expresie artistică experimentate de-a lungul celor 70 de ani de istorie a teatrului.

beijing-institutul-cultural-roman

Clădirea în care se află sediul ICR Beijing

Vernisajul a avut loc în prezența Excelenței sale, domnul Doru Costea, ambasador al României la Beijing,  a numeroase personalități din domeniu, dar și a publicului larg și a jurnaliștilor.

În cadrul vernisajului au luat cuvântul Constantin Lupeanu – director al ICR Beijing, Yin Xiaodong – președintele Teatrului Național pentru Copii din China, Attila Vizauer – regizorul spectacolului Muzicanții din Bremen și Călin Mocanu – directorul Teatrului „Țăndărică”.

icr-beijing

ICR Beijing

„Doresc să-i salut și să le mulțumesc tuturor celor prezenți și, bineînțeles, Institutului Cultural Român pentru sprijinul financiar consistent, care a făcut posibilă prezența Teatrului «Țăndărică» și a expoziției la Beijing. Mulțumesc de asemenea domnului Yin Xiaodong, Președintele Teatrului Național pentru Copii din Beijing. Ne bucurăm că expoziția se întâmplă acum și aici, că jucăm pe cea mai importantă scenă dedicată teatrului pentru copii din China și din această parte a lumii”, a declarat Călin Mocanu, directorul Teatrului „Țăndărică”.

„Aceste două reprezentații cu spectacolul Muzicanții din Bremen au fost primele din cele zece care vor urma la Tianjin, Jinan și Chengdu, dar și primul pas în parteneriatul pe termen lung dintre cele două instituții pe care le reprezentăm”, a spus Yin Xiaodong, președintele Teatrului Național pentru Copii din China.

Turneul care se desfășoară în perioada 23 iulie–11 august 2015 este rezultatul unui parteneriat de durată între Teatrul „Țăndărică” și Teatrul Național Pentru Copii din China și reprezintă o oportunitate de colaborare pe termen lung, de prezentare a animației din România într-o zonă în care cultura românească pătrunde mai greu.

Muzicantii-din-Bremen-regizat-de-Attila-Vizauer-1

Muzicanții din Bremen. Foto: Andrei Gîndac

Muzicanții din Bremen, adaptare după Frații Grimm de Ema Stere. Regia: Attila Vizauer. Muzica originală: Ioan Gyuri Pascu. În distribuție: Gabriel Apostol, Ioan Brancu, Andreea Ionescu, Marin Fagu, Daniela Ruxandra Mihai, George Simian, Adrian Alexandru Neculcea. Scenografia: Mihai Pastramagiu. Coregrafia: Vava Ștefănescu. Premiera spectacolului a avut loc miercuri, 14 mai 2014. Muzicanții din Bremen a fost distins cu Premiul pentru expresivitatea şi performanţa mijloacelor artistice în cadrul Festivalul Internaţional al Teatrului de Animaţie „Spectacole de colecţie”, ediția a X-a,  13–23 noiembrie 2014. 

logo revista teatrala radioVezi și: Primele reprezentații cu spectacolul „Muzicanții din Bremen” în China

Turneul Teatrului „Țăndărică” din București în China

Știri despre Teatrul „Țăndărică”

„Construim poduri, trecem graniţe”…, interviu cu Călin Mocanu, directorul Teatrului „Țăndărică”, realizat de Mariana Ciolan

Arhiva rubricii Turnee

costintuchilaTURNEEattila vizauer,beijing,calatoria lui tandarica,icr beijing,muzicantii din bremen turneu china,teatrul țăndărică bucurești
Teatrul „Țăndărică” din București și-a prezentat istoria de 70 de ani de animație în cadrul expoziției Călătoria lui Țăndărică, vernisată, sâmbătă, 25 iulie 2015, la Institutul Cultural Român din Beijing. Aflat pentru 3 săptămâni într-un important turneu în 4 mari orașe din China, unde au loc 10 reprezentații cu spectacolul...