premiera la teatrul national cluj

Teatrul Naţional din Cluj-Napoca anunţă premiera spectacolului Cameristele de Jean Genet, care va avea loc în Studioul „Euphorion“, sâmbătă, 25 aprilie 2015, de la ora 19:00. Traducere de Ștefana Pop-Curșeu. Regia: István Albu. Distribuția: Solange – Miriam Cuibus; Claire – Irina Wintze; Doamna – Angelica Nicoară. Decorul: Tibor Tenkei. Costumele: Gyopár Bocskai.

cameristele

„Cameristele a fost scrisă de Jean Genet în 1947 și pusă în scenă pentru prima oară de Louis Jouvet la Théâtre de l’Athénée din Paris. Într-un decor de o eleganță sobră se derulează, între cele două servitoare și stăpîna lor o istorie stranie, tulburătoare, cumplită. O fantastică idolatrie amestecată cu ură le macină inimile celor două surori marginalizate, transformându-le în adevărate mecanisme criminale. Solange și Claire joacă, pe rând, roluri prin care ele nu vor ajunge niciodată la adevărata identitate. Una dintre ele va avea însă curajul (și nebunia) să-și asume până la capăt personajul Doamnei.” – Eugenia Sarvari.

cameristele la teatrul national cluj

„Transpusă în zilele noastre, în viziunea tânărului regizor István Albu, piesa lui Genet capătă noi valențe: conflictului dintre clasele sociale i se adaugă cel dintre generații, frustrările materiale și sărăcia spirituală sunt acum accentuate de falsul lux al societății de consum. Valorile și idealurile fetelor de astăzi mai sunt oare altceva decât ceea ce văd pe ecranele televiziunilor de scandal și în show-urile televizate? Cum să mai înțelegi o societate în care nimic nu mai e de ajuns, în care frustrările sunt încurajate, răsturnând cele mai sincere dorințe de tandrețe și iubire în ură, scârbă și porniri ucigașe? Nimic absurd, ci doar trista condiție a omul de astăzi și din totdeauna.” –Ștefana Pop-Curșeu.

les bonnes jean genet

Sponsori ai Teatrului Naţional Cluj-Napoca: BCR, Deloitte, Floarea ta, Aegon.

Parteneri ai Teatrului Naţional Cluj-Napoca: Banca Transilvania, Asociaţia Conexio, Carrefour, AFA Cluj.

Cluj-Napoca 2021 – Capitală Culturală Europeană – oraş candidat
Cluj 2015 – Capitală Europeană a Tineretului.

Comunicat al Teatrului Național din Cluj-Napoca

logo revista teatrala radio

Vezi: arhiva Teatrul Național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca

costintuchilaPREMIERĂcameristele teatrul national cluj,eugenia sarvari,jean genet,les bonnes jean genet,louis jouvet,Ştefana Pop-Curşeu,Théâtre de l'Athénée
Teatrul Naţional din Cluj-Napoca anunţă premiera spectacolului Cameristele de Jean Genet, care va avea loc în Studioul „Euphorion“, sâmbătă, 25 aprilie 2015, de la ora 19:00. Traducere de Ștefana Pop-Curșeu. Regia: István Albu. Distribuția: Solange – Miriam Cuibus; Claire – Irina Wintze; Doamna – Angelica Nicoară. Decorul: Tibor Tenkei. Costumele: Gyopár...