caravana-tic

Teatrul ”Ion Creangă” din București organizează în luna februarie patru noi caravane dedicate copiilor din mediul rural. Derulat în cadrul proiectului socio-educațional Caravana TIC, programul de caravane facilitează participarea unui număr de 180 de elevi și cadre didactice de la patru școli din provincie la spectacole și ateliere de teatru.

Afis Caravana TIC 50x70

Astfel, pe 20 și 27 februarie 2017, două grupuri de elevi din localitățile Dragalina și Budești – jud. Călărași vor viziona spectacolul Clowns, în regia lui Ștefan Ruxanda, o aventură jucăușă care aduce laolaltă elemente de teatru, acrobație, jonglerie și muzică live.

După încheierea reprezentației, aceștia sunt invitați să descopere, în cadrul unui atelier cu durata de o oră, o serie de noțiuni introductive specifice artelor și meseriilor spectacolului. Alături de actrița Claudia Revnic, copiii vor afla mai multe despre rolul fiecăruia dintre artiștii care contribuie la realizarea unui spectacol (regizor, scenograf, coregraf, compozitor, actor), dar și despre importanța echipei tehnice.

Caravana 2

Claudia Revnic

Pe 22 și 24 februarie Teatrul ”Ion Creangă” primește vizita elevilor din localitățile Cosoba – jud. Giurgiu și Brezoaele – jud. Dâmbovița, care vor viziona spectacolul Crăiasa zăpezii, pus în scenă de Rosamunde Hutt. Programul celor două grupuri este completat de un tur al Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, partener al proiectului.

Caravana TIC este o inițiativă lansată în anul 2015 de Teatrul Ion Creangă, cu scopul de a veni în sprijinul copiilor din mediul rural, cu precădere celor care provin din familii cu posibilități financiare reduse. Cea de-a doua ediție a proiectului se derulează în perioada noiembrie 2016 – mai 2017 și include 20 de caravane, finanțate de Kaufland România. Peste 800 de copii din județele Ilfov, Giurgiu, Ialomița, Călărași și Dâmbovița beneficiază de acces gratuit la toate activitățile culturale programate pe durata proiectului și de transport gratuit.

Pentru mai multe informații, persoana de contact este Anca Scurtu – Coordonator PR, nr. tel. 0723 513 338, e-mail: anca.scurtu@teatrulioncreanga.ro.

Comunicat al Teatrului „Ion Creangă” din București

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva Teatrul „Ion Creangă”

 Arhiva rubricii Proiecte

costintuchilaPROIECTEcaravana tic,claudia revnic,teatrul ion creanga
Teatrul ”Ion Creangă” din București organizează în luna februarie patru noi caravane dedicate copiilor din mediul rural. Derulat în cadrul proiectului socio-educațional Caravana TIC, programul de caravane facilitează participarea unui număr de 180 de elevi și cadre didactice de la patru școli din provincie la spectacole și ateliere de...