Eugen-Cristea-one man show carte de vizita

Sâmbătă, 22 aprilie 2017, la ora 20.00, în Sala Media a Teatrului Național ”I. L. Caragiale” din București va avea loc spectacolul Carte de vizită – recital de muzică și poezie Eugen Cristea.

afis-carte-de-vizita

”Un recital de actor care vrea să-şi aducă publicul aproape într-un spectacol interactiv, în care cântecul de suflet, blues-ul, va fi la loc de cinste! Vom asculta şi country, şi piese din repertoriul legendarei trupe Bee Gees, din repertoriul lui Eric Clapton, Frank Sinatra, Serge Lama, iar din vechiul lui «Autograf» – un Omagiu Queen, moment muzical de înaltă vibraţie, alături de baladă, proză şi versuri alese anume să ne meargă la inimă. Multe surprize într-o seară dăruită iubirii, pe o Carte de vizită semnată: Eugen Cristea!” (prezentare pe site-ul TNB).

Eugen-Cristea-in-spectacolul-Carte-de-vizita

Eugen Cristea în spectacolul ”Carte de vizită. Foto: © Augustin Bucur

”Când te gândeşti la cartea de vizită a unui om, fie el artist, specialist într-un domeniu sau altul, te gândeşti la contribuţia acestuia în domeniul în care excelează. Şi nu este puţin lucru să remarci de câtă trudă, cât efort, de cât talent e nevoie să poţi să ai o carte de vizită, care să te recomande, care să te păstreze în memoria colectivă, şi acesta cred eu că este lucrul cel mai important.

De ce am scris acest preambul? Simplu, fiindcă vineri, 6 martie 2015, luptând cu furiile babei din acea zi (sigur era Dochia!) am ajuns la Sala Media a Teatrului Naţional «Ion Luca Caragiale» din București, pentru a fi martora unui spectacol de muzică şi poezie susţinut de actorul Eugen Cristea. Eu zic că este un spectacol de teatru cu muzică şi poezie, un spectacol interactiv la care publicul poate interveni, şi intervine, un spectacol în care protagonistul trebuie să fie inspirat, să aibă «verbul» la buzunarul deeugen cristea cronica de teatru la piept, adică să improvizeze, pentru că publicul este imprevizibil. În timp ce-l ascultam pe Eugen, m-am gândit la cartea lui de vizită şi am realizat că a petrecut la radio, la televiziune şi apoi pe scena de scândură, 55 de ani din cei 63 pe care îi împlineşte în 20 aprilie 2015. La Radio a venit la nouă ani, făcând parte din generaţia de copii-minune şi de atunci şi până azi face teatru, se hrăneşte cu teatru şi, evident, cu muzică. După părerea mea, dar nu numai a mea, Eugen Cristea face parte din categoria actorilor polivalenţi, fiindcă joacă teatru, film, cântă, dansează, improvizează, compune muzică, acompaniindu-se la chitară şi pian. La această carte de vizită mai putem adăuga faptul că Eugen scrie şi traduce, mai ales literatură SF. În plus, a realizat emisiuni de radio şi de televiziune. Pentru că am ajuns la televiziune, jucându-se puţin (ce actor nu se joacă!), Eugen Cristea a spus că doreşte să-şi schimbe cartea de vizită, fiindcă viaţa i-a fost marcată de celebra emisiune «Feriţi-vă de măgăruş», pe care a realizat-o ani de zile la Televiziunea Română. Ei bine, Eugen Cristea glumeşte, se răsfaţă, fiindcă el a realizat sute de roluri în teatru şi în film, la radio şi la televiziune, roluri pe care la puteţi vedea în volumul Noi doi şi atât, apărut în colecţia Summa cum laude a Editurii Ars Longa (iunie 2014). Noi doi şi atât este un dialog cu Eugen Cristea şi Cristina Deleanu, iar coordonatorul acestei serii este criticul literar Costin Tuchilă.

Revenind la spectacolul de la Sala Media, am avut sentimentul că-mi retrăiesc tinereţea cu muzica anilor ’70–’80, pe care Eugen Cristea a interpretat-o cu talent, cu inspiraţie şi cu multă tandreţe. De ce tandreţe? Pentru că spectacolul acesta este darul lui de suflet pentru publicul care-l iubeşte şi-l admiră. […]” –  Eugen Cristea – Carte de vizită de Pușa Roth, cronică de teatru. Citește integral în Revista Teatrală Radio, 7 martie 2015.

logo revista teatrala radioArhiva rubricii Știri

Arhiva Teatrul Național din București

costintuchilaȘTIRIbee gees,Carte de vizită,costin tuchilă,cristina deleanu,editura ars longa,eric clapton,eugen cristea,feriti-vă de măgăruș,Frank Sinatra,Noi doi şi atât,pusa roth,serge lama,summa cum laude,teatrul național bucurești
Sâmbătă, 22 aprilie 2017, la ora 20.00, în Sala Media a Teatrului Național ”I. L. Caragiale” din București va avea loc spectacolul Carte de vizită – recital de muzică și poezie Eugen Cristea. ”Un recital de actor care vrea să-şi aducă publicul aproape într-un spectacol interactiv, în care cântecul de suflet,...