festin-pe-bulevard-nottara-2016

Cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru „Fest(in) pe Bulevard”, organizat de Teatrul „Nottara” din București, s-a încheiat sâmbătă, 22 octombrie 2016, la Sala de spectacole a Palatului Cotroceni. În cadrul festivităţii de premiere, prezentată de Maria Coman, au fost anunţaţi cei cinci câştigători din acest an, după cum urmează:

La secţiunea Crize de familie, juriul de specialitate a decis că cel mai bun spectacol a fost Livada de vişini de A. P. Cehov, în regia lui Gábor Tompa, produs de Teatrului Naţional Maribor, Slovenia. Premiul, în valoare de 2000 de euro, este oferit, pentru al doilea an consecutiv, de Staropramen. În aceeaşi secţiune, Oana Pellea a fost desemnată „Cea mai bună actriţă” pentru rolul Betty din spectacolul Efectul razelor gamma asupra crăiţelor lunatice de Paul Zindel, producţie a Teatrului Metropolis, Bucureşti, iar Liviu Cheloiu a fost numit „Cel mai bun actor” pentru rolul Othello, din spectacolul Othello după William Shakespeare, producţie a Teatrului „Tony Bulandra” din Târgoviște. Ambii artişti vor primi câte un espressor marca Gaggia Milano, sponsor al festivalului.

liviu-cheloiu-emil-boroghina-maria-coman2

Liviu Cheloiu, Emil Boroghină, Maria Coman

La secţiunea NETA (New European Theatre Action), spectacolul venit de la Teatrul Naţional Kosovo, Pristina, Osemintele se întorc târziu (The Bones That Come Late) de Teki Dervishi, a fost ales de juriu drept cel mai bun spectacol, iar Rotary Club Bucureşti Atheneum l-a premiat cu 1000 de euro.

Premiul de popularitate, oferit de juriul de spectatori în cadrul secţiunii Bulevardul comediei, a fost câştigat de spectacolul Jaques şi stăpânul său de Milan Kundera, regia: Cristi Juncu, producţie a Teatrului „Maria Filloti” din Brăila, care va primi 1000 de euro de la Teatrul „Nottara”.

De săptămâna viitoare, Teatrul „Nottara”, rămas pe drumuri în noiembrie 2015, îşi poate relua, în sfârşit, activitatea obişnuită la sediul din Magheru. Pe www.nottara.ro se poate vedea poate vedea programul de la cele două săli şi se pot cumpăra bilete online.

Comunicat al Teatrului „Nottara” din București

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva Teatrul „Nottara”

Othello, dincolo de poveste…, cronica rolului de Ion Parhon

Arhiva rubricii Premii

costintuchilaPREMIIfestin pe bulevard,Liviu Cheloiu,oana pellea,teatrul nottara
Cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru „Fest(in) pe Bulevard”, organizat de Teatrul „Nottara” din București, s-a încheiat sâmbătă, 22 octombrie 2016, la Sala de spectacole a Palatului Cotroceni. În cadrul festivităţii de premiere, prezentată de Maria Coman, au fost anunţaţi cei cinci câştigători din acest an,...